ARHIVA B365

Incidente la Universitate: trafic blocat, jandarmi răniţi, gaze lacrimogene şi bastoane VIDEO

UPDFATE 1.00: Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov şi SMURD au intervenit, sâmbătă, de la ora 14.00 până la ora 24.00, în cazul a 29 de persoane, civili şi jandarmi, care s-au aflat în Piaţa Universităţii. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov a intervenit în cazul a 24 de persoane, iar SMURD a cinci persoane. Cele 24 de cazuri au fost înregistrate ca făcând parte din cele 330 de urgenţe majore de sâmbătă. SAMBI a primit sâmbătă 559 de solicitări, relatează realitatea.net.

Dintre cele 24 de persoane care au primit îngrijiri medicale, şase au fost transportate la spital. Echipele medicale au intervenit pentru persoane intoxicate cu gaze, 11 au leşinat, una a fost semnalată cu febră, iar două aveau dureri toracice. Totodată, alte trei persoane au suferut traumatisme cranio-cerebrale. Persoanele care au primit îngrijiri medicale au vârste cuprinse între 25 şi 76 de ani. Echipajele medicale ale Ambulanţei Bucureşti – Ilfov au fost suplimentate sâmbătă pentru a face faţă solicitărilor.

În jurul orei 18.00 a izbucnit un incident cu jandarmii, după ce protestatarii au ieşit în bulevard, blocând traficul rutier dinspre Piaţa Romană spre Universitate, scrie Mediafax.

Apoi, unii manifestanţi au decis să plece spre Palatul Cotroceni, iar alţii au hotărât să rămână la Universitate.

Incidente violente între forţele de ordine şi manifestanţii din Piaţa Universităţii sâmbătă seara. Jandarmii şi poliţiştii au împins mulţimea de pe bulevardul Magheru, pe trotuarele din jurul fântânii de la Universitate, informează şi Realitatea.

O femeie a leşinat fiind prinsă în mulţime, fiind necesară Ambulanţei.

La Universitate se întorc şi demonstranţii care s-au dus până la Palatul Cotroceni.

Un jandarm a fost rănit la cap, informează Realitatea TV. O fumigenă a fost aruncată spre forţele de ordine.

„Colegului nostru i se asigură primele măsuri de ajutor. Se pare că sunt răni destul de severe. E păcat că s-a ajuns la aşa ceva. Este regretabil. Colegii mei s-au echipat cu căştile de protecţie. Situaţia e sub control”, a declarat la Realitatea Tv purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea.

13 persoane au apelat pentru 112, informează directoarea Ambulanţei Bucureşti, Alice Grasu. „Viaţa niciunei persoane nu este în pericol”.

Update: Trei jandarmi au fost răniţi grav şi au fost duşi la spital. Forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene pentru a tempera mulţimea.

„O parte din aceştia sunt cunoscuţi ca făcând parte din rândurile galeriilor, unii fiind cunoscuţi ca având antecedente, au folosit petarde şi au aruncat cu pietre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Protestul s-a încheiat aproape de miezul nopţii, iar traficul în centrul Capitalei a fost reluat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button