Incidente între suporteri, înainte de derby-ul Dinamo-Steaua VIDEO

de:
12 aug. 2013
1 Afișari
Incidente între suporteri, înainte de derby-ul Dinamo-Steaua VIDEO

Suporterii dinamovişti din Peluza Sud au forţat cordonul de stewarzi ai firmei de securitate şi s-au îndreptat spre sectorul destinat suporterilor stelişti, încercând să intre în conflict cu aceştia, informează un comunicat al Jandarmeriei.

După producerea incidentului, suporterii au continuat să arunce cu scaune şi beţe de steaguri punând în pericol siguranţa spectatorilor şi a forţelor de ordine iar observatorul oficial şi reprezentantul Prefectului Municipiului Bucureşti au solicitat evacuarea de către jandarmi a spectatorilor din sectorul 108, Peluza Sud.

A fost evacuat din stadion un grup de aproximativ 200 de persoane care au fost legitimate şi verificate conform legii, fiind aplicate până în acest moment 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4250 de lei pentru participare la scandal, escaladarea gardurilor care delimitează spaţiul de joc, refuzul prezentării documentelor de acces, refuzul părăsirii arenei sportive, pătrundere în arena sportivă în stare de ebrietate, consum de băuturi alcoolice în arena sportivă şi pentru scandare de injurii la adresa forţelor de ordine. Şase dintre aceste persoane au primit şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de 6 luni.

Unui număr de patru persoane le-au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de materiale pirotehnice în incinta arenei sportive, faptă prevăzută de art. 35, alin. 1 din Legea 4/2008 pentru care riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 5 ani dar şi interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de până la 3 ani.

Cookies