ÎN BUCUREȘTI

Incidența pe sectoare în București. TOP-ul infectărilor. Ce spun primarii despre carantinare

Incidența pe sectoare în București arată cifre îngrijorătoare pentru Sectorul 1, acolo unde există o incidență de 7,51 / mia de locuitori. La polul opus se află Sectorul 3, cu o incidență calculată în ultimele 14 zile de 4,66 / mia de locuitori.

Incidența pe sectoare în București. Sectorul 1 are cea mai mare rată de incidență COVID-19 din București, de 7,51 la mie în ultimele 14 zile, potrivit informațiilor publicate de autorități.

Al doilea în top este Sectorul 6, cu 6,02 / mie, iar al treilea este Sectorul 2, cu 5,89 / mie.

În București, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1446 de noi cazuri, iar incidența este de 5,67 la mie.

Incidența pe sectoare în București. Ce spun primarii despre carantinare

După discuţia cu premierul Cîţu, edilii de sector spun că vor face tot ce este posibil pentru a evita acest scenariu. În acest sens, primarii spun că vor fi intensificate controalele poliţiştilor pentru a verifica dacă măsurile actuale sunt respectate.

Reacţia primarului Sectorului 2

”Concluzia a fost că o să mergem pe impunerea respectării legii”, a spus Radu Mihaiu.

Reacţia primarului Sectorului 5

”Noi primarii de sector nu suntem de acord cu soluţia de închidere a Bucureştiului. Suntem pentru intensific acestor controale. Eu personal am spus să intensificăm, pentru că în zilele de weekend se întâmplă aceste focare. Am propus constituirea unor echipe mixte a Poliţiei Locale, DSP, Protecţia Consumatorului, pentru a face această munca de prevenţie”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Reacţia primarului Sectorului 6

”Poliţia din Sectorul 6 şi sunt convins că şi din celelalte sectoare va fi mult mai atentă la modul în care se face termoscanarea din centrele comerciale. Vom fi mult mai atenţi pe tot ce înseamnă a dezinfecta acolo unde există foarte mult contact în relaţia cu publicul, dezinfectări care se întâmplă la nivelul STB, Metrorex. Se va crea cadru legislativ pentru suspendarea a celor baruri, restaurante, cluburi care nu respectă măsurile de distanţare socială. Nu vrem să le închidem, dar cu siguranţă vom suspenda activitatea a celor restaurante care nu respectă măsurile.

La şedinţa premierului cu primarii din Capitală au fost discutate, potrivit surselor Antena 3, o serie de măsuri pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

  • În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.
  • Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.
  • Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.
  • Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.
  • Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button