Incidența cazurilor a trecut de 8 la mie în Bucureşti. O nouă ședinţă a CMBSU după aprobarea hotărârii de Guvern și publicarea în MO

02 oct. 2021
403 Afișari
Incidența cazurilor a trecut de 8 la mie în Bucureşti. O nouă ședinţă a CMBSU după aprobarea hotărârii de Guvern și publicarea în MO
Incidența cazurilor a trecut de 8 la mie în Bucureşti. O nouă ședinţă a CMBSU după aprobarea hotărârii de Guvern și publicarea în MO

Incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 8 la mie în Bucureşti. O nouă ședinţă a CMBSU va avea loc astăzi, imediat după aprobarea hotărârii de Guvern și publicarea în Monitorul Oficial. Noile restricții și măsuri intră în vigoare de duminică, 3 octombrie.

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut, sâmbătă, 2 octombrie, de 8 la mie, în București. În cursul zilei de astăzi va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Aceasta va fi convocată imediat după ce va fi aprobată şi publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind noile restricţii care ar urma să fie votată astăzi de Guvern, după ce a apărut în spațiul public încă de joi.

Autoritățile au anunțat că nu mai este niciun pat liber la ATI în București.

Incidența cazurilor a ajuns la 8.28 la mie în București

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSP), incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,28 în București, după ce ieri trecuse deja de 7.5.

Consiliul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocat în cursul zilei de sâmbătă, imediat după publicarea noilor măsuri adoptate prin Hotărâre de Guvern în Monitorul Oficial.

Noi restricții în Capitală

Încă de vineri seară, CMBSU a anunţat o serie de restricţii importante pentru pentru Bucureşti pe baza incidenţei din 29 şi 30 septembrie, când se depăşise deja pragul de 6 la mie.

Şedinţa de Guvern a început sâmbătă, la ora 12.00, fiind menită să adoptate măsurile propuse prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, încă din cursul zilei de joi.

Ce măsuri a decis Guvernul pentru localitățile cu rată de infectare de peste 6

În cursul serii de joi CNSU a decis că desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor este posibilă indiferent de rata de infectare. De asemenea, au fost stabilite criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri. Mai mult, elevii vor fi testați cu  teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice.

În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării.  Aceeaşi lucru se întâmplă și în cazul restaurantelor.

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice, închise sau deschise

De asemenea, masca devine obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise. Nu în ultimul rând, se instituie carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii între 20:00 şi 5:00, iar magazinele se închid la ora 22:00.

Miercuri, incidența cazurilor a trecut de 6 la mie, după ce la începutul lunii incidența era sub 1 la mie.

Cookies