ȘTIRI

Incident între un biciclist și un taximetrist: șoferul dă în spate peste bicicletă şi pleacă. VIDEO

Incidentul a avut loc marți, la intersecția Splaiul Independenței cu Șoseaua Cotroceni în jurul orei 20.00.

Biciclistul implicat în incident, Alexandru Necula, a povestit pentru B365.ro că înțelege de ce șoferul a dat in spate, dar nu înțelege de ce, când a auzit bufnitura de la bara lui, nu a coborât să vadă ce a lovit: „Dacă ar fi coborât să vadă ce și cum și poate să-și ceară și scuze, nu m-ar fi supărat, dar atitudinea de -eu sunt șmecher- m-a deranjat. Mă bucur că nu am avut nicio avarie la bicicleta, sau cel putin nimic vizibil acum. Însă camera nu a surprins faptul că roata mea pătrunde destul de adanc în bara lui, singurul lucru vizibil fiind colțul de sus al barei taxiului care se vede cum se deformează.”

Tânurul spune că este primul incident în care a avut contact direct cu un taximetrist în mai bine de doi ani de pedalat aproape zilnic în București: „Pâna acum am avut parte doar de multe șicanări, înjurături, ușoare amenințări. De cele mai multe ori, ca biciclist în acest oraș, ai senzația că nimeni nu te vede, mașinile se bagă în fața ta, iar taximetriștii sunt cei mai „buni” prieteni ai noștri… se bagă la milimetru cu oglinda pe lânga tine și te înjura că nu au loc”.

Biciclistul adaugă că a trimis o reclamație la firma SpeedTaxi, al cărei angajat este șoferul, dar până acum nu a primit niciun răspuns.

Aceasta nu este prima reclamație făcută de bicicliști firmei de taximetrie SpeedTaxi. În luna februarie, un biciclist din Bucureşti a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu un taxi de la compania Speed Taxi, al cărui şofer l-ar fi ameninţat cu bătaia şi i-ar fi spus „Tu nu știi că trebuie să mergi pe trotuar?”. Băiatul a făcut atunci și o plângere la Poliţie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button