ȘTIRI

Incident la procesul lui Năstase: unui bărbat i s-a făcut rău. Și-a pierdut cunoștința

Un echipaj SMURD  a intervenit pentru a-l resuscita pe bărbat.

Fostul premier Adrian Năstase ar putea fi eliberat după ziua de marţi. Cererea de eliberare înainte de termen va fi dezbătută de Judecătoria sectorului 4, care ar putea decide punerea în libertate a fostului premier, după aproximativ şapte luni şi jumătate de detenţie.

Fostul premier a făcut două solicitări de preschimbare a datei la care să fie judecată cererea de eliberare, însă ambele au fost respinse, în 10 şi 18 ianuarie, fiind astfel menţinut termenul de 12 februarie stabilit iniţial.

Avocatul Ion Cazacu, care îl apără pe fostul premier, declara că s-a cerut un alt termen întrucât, dacă cererea va fi judecată în 12 februarie, practic s-ar pierde zilele scăzute din pedeapsa primită de Năstase, respectiv cele din perioada 20-26 iunie 2012, când acesta a fost internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, informează Realitatea.net

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen după ce Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button