Incidente la VOT în BUCUREŞTI. Bărbat încătuşat, după ce s-a dat drept Sorin Oprescu UPDATE

de:
05 iun. 2016
0 Afișari
Incidente la VOT în BUCUREŞTI. Bărbat încătuşat, după ce s-a dat drept Sorin Oprescu UPDATE

Un bărbat de 27 de ani a dat buzna duminică în sediul Biroului Electoral Central din Bucureşti şi a refuzat să mai plece. Astfel, acesta s-a recomandat ca fiind Sorin Oprescu și a insistat să își prezinte proiectele pentru București.

Într-un final, în urma scandalului, bărbatul a fost încătușat de jandarmi și escortat în afara clădirii. Acesta a fost dus în cele din urmă la o Secţia de Poliţie numărul 10 pentru audieri, după ce a protestat în fața sediului instituției.

El a fost acuzat de tulburarea liniştii şi ordinii publice. De asemenea, a fost solicitată ambulanţa în vederea internării acestuia la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, bărbatul fiind bănuit că ar avea afecţiuni psihice, scrie bucureştifm.

Incident la o secţie de votare din Ferentari

Doi alegatori s-ar fi plans ca ar fi primit buletine de vot gata stampilate la o sectie de votare din cartierul bucurestean Ferentari, insa momentan nu s-a confirmat vreo posibila frauda electorala, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Bucuresti, Bogdan Ghebaur. Un observator independent care a fost dupa incident la fata locului a declarat ca ar putea fi vorba despre eroare umana, dar nu este exclusa nici tentativa de frauda prin metoda „suveica”, scrie hotnews.ro.

Scandalul s-a petrecut duminica, dupa-amiaza, la sectia de votare 843 de la Scoala Generala 136, din sectorul 5.

Contactata de HotNews.ro, vicepresedinta sectiei, Gabriela Anghel, a relatat ca doua persoane au iesit din cabinele de votare si au reclamat la biroul de sectie ca buletinele de vot pentru Consiliul Local Sector 5 erau gata stampilate pe caseta PNL.

In urma acestui incident, o alegatoare a reclamat ca presedinta de sectie, Mihaela Zugravescu, le-ar fi inamant celor doi alegatori buletinele de vot gata stampilate, insa vicepresedinta Anghel ii ia apararea „sefei” sale din sectie: „Buletinele de vot nu au parasit deloc sectia, persoanele care au reclamat au iesit cu ele stampilate din cabinele de vot. A venit Politia au facut proces-verbal”.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, a declarat, pentru HotNews, ca politistii au fost sesizati de catre o candidata care era pe lista unui partid, pentru Consiliul Local Sector 5.

Din ceea ce reclamanta a declarat Politiei, doi alegatori au primit buletine de vot, au intrat in cabine , dupa care au iesit nemultumiti si au aruncat pe masa presedintei de sectie buletinele pentru Consiliul Local, exclamand ca erau deja stampilate cu „VOTAT”.

Si Ghebaur cofirma ca buletinele de vot incriminate nu ar fi parasit sectia de votare.”Nu s-a iesit cu buletinele din sectie. Dar sesizarea s-a facut la 10-15 minute, ceea ce e un timp indelungat, avand in vedere ca au mai trect persoane” – a spus purtatorul de cuvant al Politiei Bucuresti.

In uma incidentului, presedinta sectiei de votare 843 a ramas sa dea o serie de declaratii politistilor, intr-o alta sala din Scoala 136.

Incidente la vot în Capitală

Delegații alianței PSD și UNPR au semnalat nereguli grave în secțiile de votare din Sectorul 6.

Astfel, la școala 162, acolo unde votează atât cetățeni din sectorul 6, cât și din sectorul 1, a fost prinsă o persoană care a încercat să plece cu buletinele de vot. Acum se află în cercetări pentru întocmirea dosarului penal.

De asemenea, la școala 164, din sectorul 6, de pe str. Pravăț nr.22, un delegat PMP a înmânat două buletine de același fel pentru primarul generalși alte două buletine de vot pentru consiliul general. Și în acest caz a început cercetarea pentru fraudă electorală.

PNL reclamă nereguli în procesul electoral din sectorul 1

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu susține că în sectorul 1 al Capitalei s-au produs mai multe nereguli în desfășurarea procesului electoral.

El a arătat că în sectorul 1 al Capitalei, la secția 55, urna mobilă era folosită cu permisiunea biroului electoral al secției de votare fără documente complete și era însoțită de candidați ai PSD. Voicu a precizat că în acest caz PNL a sesizat Poliția.

„Un pic mai grav, tot în sectorul 1, angajați ai Poliției Locale, câteva zeci, sunt delegați ai PSD, UNPR sau PSD+UNPR în secțiile de votare”, a adăugat liberalul.

Potrivit acestuia, legislația interzice angajaților Poliției Locale să fie membri de partid, astfel că, în acest caz, spune el, trebuie luate măsuri urgente pentru sancționarea celor care au încălcat prevederile legale.

Cookies