Incident în trafic, pe Dorobanți, unde un puști tulburat a atacat mai mulți oameni, apoi a sărit pe o mașină. Au intervenit poliția și un echipaj medical

16 aug. 2023
11705 Afișari
Incident în trafic, pe Dorobanți, unde un puști tulburat a atacat mai mulți oameni, apoi a sărit pe o mașină. Au intervenit poliția și un echipaj medical
Incident în trafic, pe Dorobanți, unde un puști tulburat a atacat mai mulți oameni, apoi a sărit pe o mașină. Au intervenit poliția și un echipaj medical| Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov/facebook

Probabil că toți am fost, măcar o dată, martori ai vreunui incident provocat în traficul din București de o persoană cu tulburări psihice, într-un moment de criză care se poate manifesta în mai multe feluri.

Câteodată, vezi pe cineva care străbate strada printre mașini, ca și cum niciuna nu ar fi acolo ori ca și cum nimic rău nu i s-ar întâmpla. Merge agale printre mașini, nu aude claxoane, pare că nu simte niciun pericol (care există, în mod concret și obiectiv.) Atunci este, în mod clar, cineva deconectat de realitatea pe care o parcurge.

Alteori, criza este mai vizibilă. E plină de o furie care face persoana suferindă să se certe cu oameni necunoscuți sau chiar să se repeadă la mașini aflate în mers.

Incident în trafic, pe Calea Dorobanți

Un astfel de incident s-a produs, cu puțin timp în urmă, pe Calea Dorobanților, la numărul 134. Un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov, martor al incidentului, povestește:

Un băiat cu ceva probleme a atacat mai multe persoane pe stradă și a sărit pe o mașină. (…) Este evaluat de medici.

Până în acest moment, nu este clar ce fel de probleme are tânărul – dacă trecea printr-o criză punctuală, de moment și generată de cine știe ce, sau dacă este vorba despre o suferință psihică, a cărei criză s-a declanșat acum.

Ce este clar este că, în astfel de situații, cea mai bună soluție este un apel la 112, unde putem cere ajutor pentru oricine se află într-o astfel de dificultate, care își poate pune propria viață în pericol sau, în cazuri mai grave, poate chiar să pună în pericol și viața altora.

Acum câteva luni, Libertatea amintea o statistică îngrijorătoare: porivit informațiilor primite de la STS, 30.680 de apeluri la 112 au fost încadrate, numai în anul 2021, ca „bolnav psihic agresiv”. În medie, vorbim despre aproape 85 de astfel de apeluri  pe zi.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies