Incident grav, lângă București. Trei militari au fost răniți în Poligonul Cățelu, în timpul unui exercițiu cu TNT

15 feb. 2023
564 Afișari
Incident grav, lângă București. Trei militari au fost răniți în Poligonul Cățelu, în timpul unui exercițiu cu TNT
Incident grav, lângă București. Trei militari au fost răniți în Poligonul Cățelu în timpul unui exercițiu cu exploziv. Sursa foto: Facebook/ MAPN

Un incident grav s-a petrecut miercuri dimineață, lângă București. Trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata” au fost răniți, în timpul unui exercițiu pirotehnic.

Conform unui comunicat MAPN, incidentul s-a petrecut în Poligonul Cățelu:

Miercuri, 15 februarie, în jurul orei 09.30, în Poligonul Cățelu,  trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”, din București, au fost răniți pe timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT).

Cei 3 militari au ajuns la spital

Celor 3 militari le-a fost acordat primul ajutor de către personalul medical prezent pe timpul desfășurării ședinței de instruire. Doi dintre militari au fost duși de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”. Bărbaților li s-au efectuat investigații medicale.

În cele din urmă, la aceeași unitate medicală, a fost transportat și cel de-al 3-lea militar, care avea gradul de soldat, conform comunicatului.

Cât de grav sunt răniți militarii

Unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului. La ora la care Ministerul Apărării a comunicat incidentul, era supus unor intervenții chirurgicale complexe. Din fericire, starea sa este stabilă și nu există, momentan, niciun pericol vital:

Unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului, și este supus, la ora difuzării informației de presă, unor intervenții chirurgicale și proceduri medicale complexe. Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital.

Ceilalți doi militari sunt bine, în afara oricărui pericol. Unul dintre ei prezintă julituri, plăgi la membre și tulburări de vedere. Celălalt prezintă julituri doar la nivelul membrelor și a solicitat evacuarea către spital la 2 ore dupa incident, conform comunicatului:

Ceilalți doi militari  sunt în afara oricărui pericol, fiind în evaluarea echipelor medicale. Ofițerul prezintă escoriații, plăgi la membre și tulburări de vedere, iar celălalt soldat, care a solicitat evacuarea către spital după aproximativ două ore de la producerea incidentului, prezintă escoriații la nivelul membrelor.

Conducerea unității militare a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Te-ar putea interesa și:

Cookies