Incident grav într-un liceu din Brăila: O elevă a căzut de la etajul 3

de:
07 mart. 2016
1 Afișari
Incident grav într-un liceu din Brăila: O elevă a căzut de la etajul 3

Incidentul s-a produs în timp ce eleva, deși prezentă în școală, absenta de la ora de fizică, unde se aflau ceilalți colegi ai ei.

UPDATE Eleva a încercat să se sinucidă, a declarat, pentru Agerpres, asistentul medical șef al liceului, Gina Sandu:  „Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunțată. Era conștientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată și acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viață, mi-a răspuns. Am stat și i-am supravegheat funcțiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mișcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu știam ce are. După ce va ieși din spital, am vorbit și cu mama și i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv”, a spus Gina Sandu.

UPDATE  Eu am fost acolo la câteva minute după incident, m-a sunat conducerea școlii. Copila era în clasă, în timp ce colegii ei de clasă se aflau în laboratorul de fizică, unde se desfășura ora. Ea stătea în clasă cu o altă colegă calificată la olimpiada de limbă latină, care era păsuită de conducerea școlii ca să se pregătească pentru competiție. Fata care a căzut se afla pe pervazul geamului, iar cea care era calificată la olimpiadă i-a spus: ai grijă să nu cazi. La un moment dat a căzut pe geam, de la etajul trei. Eleva a absentat și la prima oră, de informatică, și a fost trecută absentă și la fizică. Mă gândesc eu că ar fi întârziat și a zis să nu mai intre nici la fizică. Îi cam plăcea să chiulească, avea 41 de absențe. Am rugat conducerea școlii să întocmească un raport pe care să îl transmitem și la minister’, a declarat şeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, citat de Agerpres.

Conform conducerii colegiului, fata nu a venit luni dimineață la prima oră, iar la a doua probabil că a întârziat și nu a mai intrat la clasă. A rămas într-o sală liberă de la etajul 3, împreună cu o altă colegă. Când s-a așezat pe pervaz, colega i-a atras atenția că ar putea să cadă. La un moment dat, aproape de sfârșitul orei, colega a ieșit din clasă, iar după câteva secunde fata a căzut, relatează obiectivbr.ro.

Când a ajuns la spital, fata era conștientă, chiar a vorbit câteva secunde cu mama ei, care fusese deja anunțată și se afla la UPU. A fost preluată de personalul de la urgențe și imediat a fost supusă unor investigații amănunțite, inclusiv unui examen de computer tomograf.

Medicul care a preluat eleva a spus că era conștientă în momentul în care a venit Ambulanța și că, în urma căzăturii, eleva a suferit un traumatism de piramidă nazală și s-a lovit la coloana vertebrală, dar că starea ei este stabilă. Un diagnostic precis va fi pus după efectuarea examenului tomograf.

 

 

„Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunțată. Era conștientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată și acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viață, mi-a răspuns. Am stat și i-am supravegheat funcțiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mișcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu știam ce are. După ce va ieși din spital, am vorbit și cu mama și i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv”, a spus Gina Sandu.

 
Cookies