Incident grav într-un autobuz STB, reclamat de o bucureșteancă: „Șoferul a frânat brusc, tata a căzut și a suferit mai multe fracturi, acum merge în cadru” | UPDATE

02 aug. 2023
824 afișări
Incident grav într-un autobuz STB, reclamat de o bucureșteancă:
Incident grav într-un autobuz STB, reclamat de o bucureșteancă: "Șoferul a frânat brusc, tata a căzut și a suferit mai mult fracturi, acum merge în cadru". Imagine simbol: FreePik

Mai mulți bucureșteni au reclamat, de-a lungul timpului, felul agresiv în care conduc unii șoferi ai autobuzelor STB.

Reclamația de față este mai gravă ca de obicei.

UPDATE, 10 iulie 2023: Societatea de Transport București (STB) ne-a oferit un răspuns legat de incidentul care s-ar fi petrecut într-un autobuz al liniei 232:

Referitor la  evenimentul relatat de dumneavoastră, menționăm că în cadrul Societății de Transport București STB S.A. nu s-a înregistrat niciun incident pe linia de autobuz 232.”

Un călător s-ar fi accidentat din cauza unei frâne puse brusc

De cele mai multe ori, călătorii se plâng cu privire la faptul că unii șoferi STB pun frâne bruște sau conduc cu viteză, punându-le siguranța în pericol.

Acesta ar fi fost și cazul unui bărbat, care, din cauza unei astfel de frâne bruște, și-a pierdut echilibrul și a căzut.

Ulterior, bărbatul ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale și ar fi fost fost luat cu ambulanța din mijlocul de transport.

Incidentul s-ar fi petrecut în autobuzul liniei 232 luni, în ziua de 31 iulie 2023.

Societatea de Transport București (STB) nu a anunțat nimic legat de acest incident.

O bucureșteancă a povestit pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București” că bărbatul rănit din cauza frânei bruște pusă de șofer este chiar tatăl ei. Omul ar fi suferit fracturi multiple în urma incidentului:

Bună ziua! Tatăl meu a căzut în autobuzul 232 luni din cauza unei frânări bruște, a suferit fracturi multiple și a fost ridicat de acolo cu ambulanța, a venit și Poliția.

Mai mult decât atât, spune fiica, tatăl său ar fi avut nevoie de operație după incident, iar acum merge în cadru și așteaptă despăgubiri de la STB:

Banii sunt tot pentru recuperare, va merge în cadru mult timp dupa operația de astăzi.

Femeia, dorindu-și să-și facă dreptate cu orice preț, le-a cerut ajutorul internauților. Ea se teme că filmările cu incidentul vor fi șterse și că șoferul respectiv nu va fi pedepsit în niciun fel:

Ideea e că aș vrea să știu care e procedura pentru a primi despăgubiri pentru acest tip de accident. Poliția a zis că îl sună într-o săptămână, însă mie îmi e teamă că, între timp, se vor șterge filmările din interior și exterior. Ați avut situații similare? Cum ați procedat? 

Ce soluții propun oamenii

Unii internauți au încercat să vină în ajutorul femeii și i-au oferit câteva sfaturi. În schimb, alții i-au spus că șoferul nu este răspunzător pentru fapta sa și că nu sunt șanse prea mari să primească despăgubiri.

Câteva dintre răspunsuri

  • „Dacă a fost ridicat de ambulanță și poliția a fost prezentă la fața locului pentru cercetări, deja s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare din culpă, iar tatăl dumneavoastră va fi despăgubit de către firma la care are făcută asigurarea autobuzul.” – D. G.
  • „Trebuie să îi dai în judecată! Îți iei avocat și te duci în instanță. Scoate certificat de la INML și toate dovezile și grăbește-te! Vorbește direct cu un avocat.” – P. I.
  • „Nu este vina șoferului, trebuia să se țină de bare.” – B. A.
  • „Șoferul nu va plăti niciodată pentru călători cu excepția accidentului în trafic și să fie șoferul STB vinovat și nici atunci.” – M. M.

Am solicitat un punct de vedere din partea Societății de Transport București (STB) cu privire la incidentul respectiv. În momentul în care vom primi un răspuns, vom actualiza articolul.

Te-ar putea interesa și:

Cookies