Închisoare cu suspendare pentru inculpaţii din dosarul lui Dragnea care şi-au recunoscut vinovăţia

de:
27 ian. 2014
2 Afișari
Închisoare cu suspendare pentru inculpaţii din dosarul lui Dragnea care şi-au recunoscut vinovăţia

Inalta Curte a decis si desfiintarea partiala a listei electorale de la sectia de votare 105 din Piatra-Olt, precum si anularea a opt buletine de vot pe numele: Liuta Raul Costache, Gina Dobeanu, Elisabeta Prodan, Daniel si Geanina Pitigoi, Alin Florin Rad, Daniela si Marinel Durbaca.

Marius si Simona Predut au fost condamnati cu suspendare, cu un termen de 3 ani si sase luni sub supraveghere, avand in vedere faptul ca acestia si-au recunoscut vinovatia, informeaza Hotnews.ro.

Astfel, la un termen anterior al procesului, avocatul lui Marius Predut a invocat faptul ca acesta ‘a fost instigat si constrans’ sa fraudeze listele electorale de catre conducerea localitatii unde acesta domiciliaza, potrivit Agerpres. De asemenea, avocatul a mai spus ca nivelul slab de instruire din mediul rural si necunoasterea legii favorizeaza acest gen de infractiune.

Marius si Simona Predut au fost membri in Biroul Electoral al sectiei de votare 105 in orasul Piatra Olt, ei fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot.

Vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cookies