ȘTIRI

Închisoare CU EXECUTARE pentru membrii familiei Anghel, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

CONDAMNĂRILE din dosarul de şantaj al lui Mircea Băsescu, anunţate de Digi24:

Marius Constantin: 4 ani şi şase luni cu executare

Fănica Anghel: 3 ani şi 9 luni cu executare

Izaura Anghel: 4 ani, 5 luni şi 10 zile

Florin Anghel: 12 ani, 11 luni şi 20 de zile

Grinica Anghel: măsura educativa neprivativă de libertate – 6 luni   ( fără executare )

Procurorul DNA a cerut ca Florin Anghel, Izaura Anghel, Fănica Anghel şi Marius Constantin să fie condamnaţi la închisoare, în timp ce Grinică-Ion Anghel să fie internat într-un centru educativ. De asemenea, DNA a solicitat instanţei să admită cererea părţii civile din acest dosar, Mircea Băsescu, şi obligarea inculpaţilor la plata de despăgubiri către acesta.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a spus că a cerut daune morale de 1 milion de euro pentru clientul său, precizând că instanţa este cea care va decide valoarea despăgubirilor. El a menţionat că acţiunea civilă este întemeiată pe faptul că a fost adus un prejudiciu de imagine clientului său, dar şi presiunea la care a fost supus de către inculpaţi în urma acţiunilor de şantaj.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie 2014, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromiţăţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să le dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai 2014, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button