ARHIVA B365

Închirierile de spaţii industriale au crescut în Bucuresti cu 53%

Potrivit celui mai recent raport CBRE Romania, citat de financiarul.com, chiria „prime” (prim-rang, pentru spatii moderne) a inregistrat o usoara scadere, ajungand la 4,10 euro/mp/luna, in timp ce randamentul a cunoscut o comprimare de 25 pp, ajungand la 10,25%.

Totodata, in cele sase luni de la inceputul anului, pe piata de profil au fost incheiate nu mai putin de 24 de contracte de leasing, tranzactia medie fiind de 3.700 mp. Mai mult de 63% din acestea au fost incheiate pentru spatii industriale de clasa A. La nivel national, 62% din contractele incheiate in sem. I din 2011 au vizat parcuri logistice sau industriale din zona Capitalei. Bucurestiul este urmat de Ploiesti (23% din volum), Pitesti (9%) si Deva (4%).

Orasele mari precum Pitesti, Ploiesti, Craiova si Deva prezinta interes pentru chiriasi, deoarece aici pot gasi inca spatii disponibile cu specificatii tehnice bune. In plus, orase ca Timisoara, Arad si Oradea sunt in continuare interesante pentru furnizorii din sectorul auto. Cele mai importante tranzactii, au fost cele prin care Miniprix a inchiriat 6.000 mp in Bucuresti , iar OTZ Logistic, 12.000 mp in Ploiesti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button