ȘTIRI

„Închiriază un prieten”, noua metodă de socializare: Cât costă un prieten de închiriat pe oră

Silviu Negru, unul dintre fondatorii site-ului rentsfriends.eu, a declarat, pentru B365.ro, că a văzut că acest serviciu este foarte popular în străinătate și s-a gândit că ar putea „prinde” și în România. „Avem însă emoții, deoarece știm că românii pot fi reticenți la astfel de servicii. Dar sperăm să se înscrie un număr cât mai mare de oameni pe site”.

„Prin intermediul acestui site, poți închiria un prieten pentru a-ți ține companie, pentru a merge la film, la restaurant, la o petrecere ori un eveniment. Este foarte util atunci când vrei să închiriezi un prieten pentru a-ți fi ghid într-un oraș străin. Mai mult, poți închiria un prieten care să te învețe o limbă străină, să dansezi, să pictezi. Ne dorim ca pe site să se înscrie persoane cu hobby-uri diverse”, explică Silviu Negru.

Procedeul de căutare a prietenilor pe site-ul rentsfriends.ru este unul simplu. Introduceți localitatea din care doriți să închiriați prieteni, apoi selectați persoana care vă atrage atenția, în funcție de activitățile pe care le poate oferi (exemple de activități, conform site-ului: partener de lucru, iesiri la restaurant, club, petreceri, calatorii, ghid local, gatit, mers la plaja, plimbari cu bicicleta cumparaturi, consiliere in afaceri, meditatii, însotitori pentru persoane cu handicap, consiliere in diverse activitati etc.). „Toate persoanele care se vor înscrie pe site vor fi verificate de noi înainte ca profilele să le fie aprobate”, spune fondatorul site-ului.

La o săptămână de la inaugurarea site-lui o singură femeie s-a înscris pentru a presta activitatea de „prieten” contra cost și 23 de alți membri s-au înscris pe site.

Pentru a închiria un prieten timp de o oră trebuie să plătești între 20 și 50 de euro. „Prețul rămâne la alegerea prestatorului”, explică Silviu Negru. Din această sumă, aproximativ 70% se duce către respectivul prieten, iar 30% rămâne în contul site-ului.

Serviciul „prieten de închiriat” este foarte popular în alte țări. Cel mai cunoscut site de unde poți să-ți închiriezi prieteni este rentafriend.com.  Americanul Scott Rosenbaum, de 30 de ani, și-a făcut o bază de date cu peste 526.873 de bărbați și femei, membri ai siteului Rent a Friend, pe care-i poți închiria ca prieteni pentru câteva ore. Dar acest serviciu nu prespupune numai întâlniri, ci poate include și alt tip de activități cum ar fi snowboardingul, schiatul etc. Pe acest site puteți găsi și prieteni din București pe care-i puteți închiria.

Primii care au venit cu ideea prietenilor plătiţi au fost japonezii, în 2001, în mare parte din cauza culturii lor, care condamnă apariţiile neînsoţite în public. În 2011, Rent a Friend Japonia funcţiona cu zece agenţii de închiriere şi peste 1500 de angajaţi permanenţi, conform romanialibera.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button