ȘTIRI

Închiriau maşini în străinătate şi le vindeau românilor, dar au fost prinşi de poliţişti

Astfel, începând cu luna iunie 2014, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au documentat activitatea unui grup format din trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, despre care au obţinut informaţii conform cărora aceştia au preocupări de natură infracţională.

În fapt, membrii grupului ar fi închiriat din străinătate autoturisme de lux, în sistem rent-a-car, de la societăţi de profil. Ulterior, aceste autoturisme erau aduse în ţară şi, în baza unor documente de provenienţă falsificate, erau înstrăinate unor persoane de bună credinţă.

În urma efectuării cercetărilor, poliţiştii au reţinut în sarcina bărbaţilor faptul că la data de 2 iulie a.c., aceştia ar fi indus în eroare un bărbat, prin folosirea de înscrisuri falsificate, vânzându-i cu suma de 20.000 de euro un autoturism care în fapt ar fi fost furat din străinătate la data de 14 mai a.c.
De asemenea, la data de 15 iulie 2014, membrii grupului ar fi indus în eroare prin acelaşi mod de operare o femeie, căreia i-ar fi vândut cu suma de 8.500 de euro un autoturism, care ar fi fost sustras din străinătate în 16 aprilie 2014.

În urma percheziţilor domiciliare efectuate în judeţul Iaşi şi Vaslui, au fost identificate mai multe documente şi tehnică de calcul, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Poliţia Capitalei continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei trei bărbaţi în stare de reţinere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button