Încet, dar sigur, Sectoarele 2, 3 și 4 vor avea din nou apă caldă. Lucrările de reparații de la Căminul Releului au fost finalizate. Nicușor Dan: Instalația va porni treptat

18 aug. 2023
5541 Afișari
Încet, dar sigur, Sectoarele 2, 3 și 4 vor avea din nou apă caldă. Lucrările de reparații de la Căminul Releului au fost finalizate. Nicușor Dan: Instalația va porni treptat
Încet, dar sigur, Sectoarele 2, 3 și 4 vor avea din nou apă caldă. Lucrările de reparații de la Căminul Releului au fost finalizate. Nicușor Dan: Instalația va porni treptat | Foto simbol: Freepik

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările de reparații la Căminul Releului au fost finalizate. De la începutul lunii august, bucureștenii din Sectoarele 2, 3 și 4 au rămas fără apă caldă.

Bucureștenii din Sectoarele 2, 3 și 4 vor avea apă caldă. Au fost finalizate lucrările de la Căminul Releului

Nicușor Dan a anunțat, joi seara, în cadrul emisiunii TVR Info, că lucrările de reparații din cauza cărora bucureștenii nu au mai avut apă caldă sunt finalizate. În perioada următoare, cei afectați vor primi apă caldă, a transmis News.ro.

Iată ce a declarat acesta:

Există două componente ale problemei: transportul şi producţia. Noi ne ocupăm de transport, compania Ministerului (Ministerul Energiei – n.r.) se ocupă de producţie. Lucrările noastre s-au terminat azi. (…) Din momentul ăsta, CET Progresul poate să livreze la capacitate maximă, trebuie să pornească instalaţia şi, încet-încet, o să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet.

Lucrările de reabilitare de la căminul din strada Releului, care au lăsat aproximativ jumătate din București fără apă caldă, au început în perioada 4-5 august, conform informațiilor oferite de Nicușor Dan.

Nicorel Nicorescu, consilier general al Primăriei Capitalei, a transmis că alimentarea instalației termice municipale urmează să se facă gradual de către ELCEN:

Lucrările de reabilitare a căminul din strada Releului, unul dintre cele mai mari obiective ale rețelei termoficare din Capitală, au fost finalizate. Alimentarea instalației termice municipale urmează să se facă gradual de către ELCEN, astfel încât, în perioada următoare cetățenii din Sectoarele 2, 3 și 4 să beneficieze din nou de apă caldă.

Acest cămin este cel mai mare cămin de vane al rețelei de termoficare din București și, din păcate, foarte mulți ani a fost neglijat. Inclusiv tura robinetelor era afectată, vanele, țevile de acolo erau foarte ruginite și aveam foarte multe probleme.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies