ȘTIRI

Încercarea de discreditare a procurorului din cazul Voiculescu, dejucată de SRI

La Antena 3, postul fondat de Voiculescu, tot apărea o doamnă pe nume Tatiana Clapon care pretindea că, în 2011, a fost agresată de procurorul Emilian Eva în sediul DNA Iaşi, la momentul acela ea având calitatea de învinuit într-un dosar, la fel ca şi soţul ei. Femeia a susţinut că, după o discuţie în contradictoriu cu procurorul Eva, acesta ar fi împins-o, vrând s-o dea afară, moment în care femeia ar fi căzut pe scări şi s-a lovit în special la nivelul braţelor. Pentru a-şi susţine afirmaţiile Tatiana Clapon a adus doi martori care susţineau că au asistat la incident, informează știrile yahoo.

S-a constatat însă că unul dintre martori este şoferul unei persoane trimise în judecată tot de procurorul Eva în „Dosarul Interlopilor” care vizează clanul Corduneanu, în timp ce al doilea martor este prietena intimă a unuia dintre acuzaţii din acelaşi dosar.

Procurorul Romulus Varga de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care trebuia să investigheze afirmaţiile făcute de respectivii martori a apelat la serviciile Serviciului Român de Informaţii. Investigatorii au descoperit că cei doi martori se aflau în ziua respectivă în Bucureşti, nu în Iaşi.

Totodată, jandarmii care se ocupau în acea zi de paza sediului DNA Iaşi, precum şi poliţiştii parchetului anticorupţie care au fost audiaţi în legătură cu incidentul au susţinut că acesta nu a avut loc. Mai mult, cei doi martori au picat şi proba detectorului cu minciuni.

Tatiana Clapon a fost trimisă în judecată anul acesta pentru denunţare calomnioasă, iar cei doi martori pentru mărturie mincinoasă. Este posibil ca o sentinţă în acest caz să fie dată în luna octombrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button