Început de ședință cu scandal în CGMB. Întrunirea, amânată cu o oră după o ceartă între Nicușor Dan și grupul PSD UPDATE

21 dec. 2020
109 Afișari
Început de ședință cu scandal în CGMB. Întrunirea, amânată cu o oră după o ceartă între Nicușor Dan și grupul PSD UPDATE

Ședință începută cu scandal și cu o amânare luni dimineață în CGMB, după ce grupul PSD, condus de Aurelian Bădulescu, nu a vrut să folosească sala de ședință destinată pentru grupul său politic din cadrul CGMB și a ales să stea în sala mare, unde ar fi trebuit să aibă loc doar votul, cu toate că Nicușor Dan a protestat și a explicat că acest lucru nu este posibil în nou regulament privind măsurile impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19.

UPDATE:

„Reluăm ședința Consiliului General al Municipiului București, după o pauză de o oră. PSD face ce știe mai bine: nu respectă legea. Consilierii generali ai PSD nu au respectat convocarea online și au forțat intrarea în sala de consiliu, în condițiile în care niciun alt grup al vreunui alt partid nu a intrat în sală”,  a declarat Nicușor Dan la reluarea ședinței.

De asemenea, grupul PSD nu a vrut să părăsească sala de ședință.

O ședință importantă a CGMB a fost amânată luni dimineața după o serie de disensiuni cu grupul PSD.

După discuții de aproximativ 15 minute între grupul PSD și Nicușor Dan, ședința a fost amânată timp de o oră. Cu toate că este vorba de o întâlnire importantă în care ar fi trebuit să fie aleși noi viceprimari și controlate companiile muncipale, PSD pare să o prelungească printr-o serie de mișmașuri.

De la ce a pornit totul

La începutul ședinței, fiecare grup politic a primit o sală în care să participe la întrunire, iar consilierii generali ar fi trebuit să vină în sala mare de ședință, unde se află Nicușor Dan doar să voteze.

”Domanelor și domnilor onsiieri vă rog să nu ocupați locurile din sală. Conform convocatorului, fiecare grup de consilieri este convocat în propria sală. Sănătatea este prioritatea acestui consiliu. Vă rog să respectați dispoziția convocatorului. Înțeleg că ați decis să nu respectați regulile sanitare și convocatorul primarului general pentru participarea la ședință. Înțeleg că doriți să fim forțați să aplicăm legea, de ce nu respectați măsurile legale impuse? Nu voi ezita să introsucem poliția locală să eliberăm sala. Este o lipsă de respect la adresa cetățenilor care privesc acest consiliu general în care toată lumea poartă mască, toată lumea se distanțează, Bucureștiul respectă regulile, iar d-voastră insistați să aratătați că nu respectați regulile sanitare, Suspendăm ședința o oră”, a declarat președinteșe de ședință, Cosmin-Victor Smighelschi.

Președintele de ședință a declarat că aleșii PSD fac asta pentru a putea lua oricând doresc cuvântul peste ceilalți consilieri generali care participă online.

Reacția lui Bădulescu

Aurelian Bădulescu, liderul grupului PSD, a declarat că ședința se poate ține și cu prezenta fizică a consilierilor în sală.

”Am auzit puțin mai devreme susținerile d-voastră. Noi, ca și ceilalți colegi din Consiliul General, în urmă cu ceva timp am obnținut această calitate. Faptul că d-voastră nu vă doriți prezența cu respectarea regulilor, fiindcă este de evidență că aici distanțarea este păstrată, doar pentru faptul că vă irită prezența noastră aici, vă atrag atenția, cu tot respectul, că în acest moment d-voastră excedeți cadrului legal. Faptul că se emite o dispoziție de convocare este un instrument administrativ prevăzut pentru chemarea consilierilor local pentru a răspunde problemelor urbei, dar asta nu înseamnă că d-voastră puteți să evacuați sala fără motiv. Așa cum au cerut și colegii mei, vă rog frumos, în drept, să ne indicați care este articolul din ce vreți d-voastră care să impună o astfel de măsură. La nivelul municipiului București sunt și alte entități administrative care funcționează după aceeași măsură, merg în sală, păstrează distanța, nu văd ce vă deranjează pe d-voastră astăzi. . Dacă doriți să luați alte măsuri, răspundeți pentru dispozițiile pe care le dați sau nu. Eu cred că trebuie să depășiți acest moment”, a declarat Bădulescu.

Nicușor Dan a intervenit

„Fiecare grup va participa la ședință în sala grupului care îi este rezervată. Doar în momentul votului veniți să votați. Asta este modalitatea de ședință. Vă rog să respectați. Se va suspenda ședința timp de o oră”, conchis Nicușor Dan înainte de închiderea transmisiunii live.

Cookies