Început de şcoală violent în Capitală: 37 de incidente într-o singură lună

de:
01 nov. 2010
1 afișări
Început de şcoală violent în Capitală: 37 de incidente într-o singură lună

În anul şcolar 2009-2010 au fost înregistrate 60 de incidente în şcolile bucureştene. Noul an şcolar a început mult mai în forţă. Astfel, numai în ultima lună au fost constatate 37 de cazuri de violenţă, anunţă Poliţia Capitalei.

„În acest an şcolar s-au înregistrat 46 de incidente în şcolile bucureştene dintre care 37 numai în ultima lună. Avem o creştere foarte mare a cazurilor în această lună. Situaţiile înregistrate nu au fost grave însă. De regulă, părţile s-au împăcat, nu au fost depuse plângeri, şi nu sunt mai mult de 1-2 zile de spitalizare”, a declarat Niculae Marinescu, comisar-şef în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti.

Autorităţile spun însă că numărul cazurilor de violenţă din şcoli sunt pe un trend descendent în ultimii trei ani. Astfel, dacă în  anul şcolar 2008-2009  s-au înregistrat 148 de incidente în şcoli şi în perimetrul şcolii, în anul 2009-2010 au fost doar 60, dintre care 34 în interiorul şcolii.

82 de şcoli şi licee din Bucureşti nu au paza asigurată, 182 nu au sistem de alarmă

Peste 80 de şcoli şi licee din Bucureşti nu au paza asigurată cu firme specializate, iar 182 de unităţi de învăţământ nu au sistem de alarmă, a anunţat prefectul Mihai Atănăsoaei.

În Sectorul 1 sunt două şcoli care nu au asigurată paza şi 20 care nu au sisteme de alarmă. De asemenea, 28 nu au sistem TV cu circuit închis.

În Sectorul 2, 39 de şcoli nu au asigurată paza, 61 nu au sistem de alarmă, iar 29 nu au televiziune cu circuit închis. O singură instituţie de învăţământ nu a asigurat împrejmuirile şi nici iluminatul stradal.

În Sectorul 3, 38 de şcoli şi licee nu au sistem de alarmă, iar 14 nu au sistem TV, însă toate au împrejmuiri, iluminat stradal şi pază de specialitate.

În Sectorul 4, trei şcoli nu au asigurat iluminatul de siguranţă, însă nu s-au constatat alte nereguli, a anunţat prefectul.

În Sectorul 5, 39 de şcoli şi licee nu au paza asigurată de firme de specialitate, iar 28 nu au sistem de alarmă. De asemenea, 21 nu au televiziune cu circuit închis, cinci nu au împrejmuiri şi două nu au iluminat de siguranţă.

Iar, în Sectorul 6 sunt două şcoli care nu au pază şi 35 care nu au sistem de alarmă. De asemenea, patru nu au asigurat iluminatul de siguranţă, iar 37 nu au sistem TV.

Prefectul Capitalei a solicitat Jandarmeriei şi Poliţiei ca împreună cu Inspectoratul Școlar Bucureşti să ia o serie de măsuri suplimentare pentru a creşte siguranţa în şcoli. Astfel, Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti repartizează în fiecare zi, în cele şase sectoare ale Capitalei, şase echipaje ce acţionează în zona şcolilor şi liceelor, în speciale în intervalele în care elevii sosesc sau pleacă de la şcoală. În plus, pe mijloacele de transport ale RATB echipe ale jandarmeriei se concentrează pe traseele elevilor.

Cookies