Începerea noului an şcolar în București, situația pe SECTOARE: Lucrări de reabilitare la nouă şcoli

de:
12 sept. 2014
0 Afișari
Începerea noului an şcolar în București, situația pe SECTOARE: Lucrări de reabilitare la nouă şcoli

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. Primăria Sectorului 1 are în administrare 79 de unităţi de învăţământ preuniversitar: 20 de grădiniţe, 28 de şcoli gimnaziale, 26 de licee şi colegii şi cinci şcoli gimnazile speciale.

În acest an, au fost efectuate lucrări de reparaţii curente la toate unităţile, acestea fiind finalizate în proporţie de 100 la sută, informează Mediafax.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 1: Tot în acest an au fost demarate lucrări de investiţii care urmează să fie finalizate în cursul anului 2015, la Şcoala Gimnazială nr. 162, Grădiniţa nr 162, la Colegiul Tehnic „Ion Mihalache”, la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă”.

De asemenea va rămâne în şantier şi Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, unde au fost continuate în 2014 lucrările de consolidare şi reabilitare funcţională a căminului de băieţi, urmând ca acestea să fie terminate în primăvară.

Toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maxim 7 minute.

CITEȘTE ȘI: Toate grădinițele și școlile din Sectorul 1 sunt dotate cu butoane de panică

De asemenea, administraţia locală a montat zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate din şcolile şi liceele din sectorul 1 care asigură monitorizare permanentă.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 2: Reţeaua de învăţământ din sectorul 2 cuprinde 85 de unităţi din care 20 de grădiniţe, 23 de licee, colegii şi grupuri şcolare, 32 de şcoli generale, două şcoli de muzică şi artă şi opt şcoli speciale.

În această vară, toate unităţile de învăţământ au beneficiat de lucrări de igienizări şi reparaţii, care au fost finalizate în 10 septembrie.

În schimb, va rămâne în şantier Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, pentru lucrări de consolidare şi reabilitare realizate din fonduri europene, un proiect iniţiat şi implementat de Primăria Sectorului 2.

Alte două unităţi de învăţământ din sectorul 2, Şcoala Generală nr. 173 şi Centrul Special nr. 3, sunt ultimele la care încă se efectuează lucrări în programul de reabilitare al Primăriei Municipiului Bucureşti, derulat cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 3: În sectorul 3, se află în administrarea autorităţii locale 71 de unităţi şcolare, dintre care 29 de şcoli generale, o şcoală specială, o şcoală gimnazială de arte, 14 licee şi 26 de grădiniţe. Pe tot parcursul verii s-a făcut igienizare în toate unităţile de învăţământ.

De asemenea, în cinci şcoli şi în două licee au fost executate lucrări de modernizare care au constat în zugrăvire, înlocuirea pardoselii vechi şi a lemnăriei, precum şi refacerea grupurilor sanitare prin schimbarea instalaţiilor sanitare, a gresiei şi a faianţei şi a obiectelor sanitare. Tot în aceste unităţi de învăţământ au fost schimbate mobilierul şi corpurile de iluminat şi au fost înlocuite tablele clasice, pe care se scria cu cretă, cu cele din sticlă.

Toate contractele de execuţie a reparaţiilor de la unităţile de învăţământ preuniversitar din acest sector au termen de finalizare înainte de 15 septembrie, au mai precizat reprezentanţii primăriei.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 4: Pe teritoriul sectorului 4 se află 72 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, pentru 50 s-au contractat lucrări de reabilitare şi igienizare în valoare de 4.308.000 de lei. Lucrările au fost finalizate la 40 de unităţi, la celelalte 10 având termenul de finalizare în 13 septembrie.

Potrivit primăriei, în toate unităţile de învăţământ de pe raza sectorului 4 și bibliotecile vor fi dotate cu televizoare, urmare a unui protocol încheiat cu un operator de telefonie.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 5: Şi în sectorul 5, reprezentanţii primăriei spun că niciuna dintre cele 57 de unităţi de învăţământ nu va intra în noul an şcolar cu lucrări în curs, precizând că la cele 23 de grădiniţe, 24 de şcoli, nouă licee şi o şcoală specială au fost desfăşurate lucrări de salubrizare, reparaţii şi întreţinere pe parcursul ultimelor două luni.

ANUL ȘCOLAR 2014-2015. SECTORUL 6: În Sectorul 6 sunt 66 de unităţi de învăţământ, dintre care 14 licee, 27 de şcoli generale şi 25 de grădiniţe.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, imediat după aprobarea bugetului şi după ce condiţiile atmosferice au devenit favorabile, au fost începute lucrări de reparaţii şi igenizări în unităţile de învăţământ de pe raza sectorului. Aceştia au mai precizat că toate unităţile de învăţământ vor avea lucrările terminate în interior, putând să mai rămână eventual la exterior.

CITEȘTE ȘI: 98% din școlile reabilitate cu bani de la BEI și Primăria Capitalei, pregătite de noul an școlar

În luna octombrie, se va deschide o nouă grădiniţă în cartierul Militari, care va găzdui opt grupe de copii şi va funcţiona cu program prelungit. Pentru realizarea clădirii acesteia, în incinta Şcolii Gimnaziale nr.142, Consiliul Local Sector 6 a alocat, anul trecut, suma de 4.400.000 de lei.

Cookies