Începe “vaccinarea generală”. Oamenii se pot înscrie pe lista de așteptare pentru vaccin din 15 martie. Cum poți să te programezi

01 mart. 2021
379 Afișari
Începe “vaccinarea generală”. Oamenii se pot înscrie pe lista de așteptare pentru vaccin din 15 martie. Cum poți să te programezi

Începe, așadar, cea de-a treia etapă a vaccinării anti-COVID-19, cea în care se poate vaccina așa-numita “popolație generală”, după ce în etapele I și II ale campaniei au fost vaccinați seniorii, persoanele vulnerabile medical, medicii și personalul medical și așa-numitul personal esențial (de exemplu, cei care lucrează în domeniul apărării)

Cine dorește să se vaccineze anti-COVID-19 se poate programa pe platforma online începând din 15 martie. Este data de la care va fi disponibilă și lista de așteptare. Vaccinarea propriu-zisă va începe cel mai probabil în aprilie, cum a fost anunțat inițial, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă. El susșine că, de la acea dată,   toate programările pentru vaccinare se vor face de pe lista de așteptare. Fiecare persoană va putea să aleagă un centru de vaccinare și să „intuiască”, astfel, ce vaccin va primi. „Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Prin operaționalizarea listei de așteptare, fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și putem estima și momentul la care putem fi vaccinați”, a completat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Modalitatea de programare se schimbă. Cum anume

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că se va schimba modalitatea de programare. „Adică ocuparea unui loc în platformă se va face doar din lista de așteptare, nu vor mai exista persoane care să se programeze pe un loc liber”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cum funcționează lista de așteptare

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare declară că orice persoană care își face cont în platformă își exprimă opțiunea să intre pe lista de așteptare. Apoi, selectează un centru de vaccinare și va putea vedea numărul de persoane înscrise deja înaintea sa.

Când se eliberează locurile din față, persoanele de pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail și au 24 de ore la dispoziție pentru a-și rezerva locul în centrul pentru care au optat. Dacă, în acest interval de timp, persoana refuză programarea, sistemul îl notifică pe următorul înscris pe listă.

Cookies