SMART CITY

Începe un nou an universitar. Ce festivităţi pregătesc facultăţile

AN UNIVERSITAR 2019-2020. Potrivit calendarului pentru anul universitar 2019-2020, studenții încep cursurile, oficial, pe 1 octombrie. Chiar dacă anul universitar începe pe data de 1 octombrie, unele facultăți au ales să organizeze festivitățile de deschidere mai devreme.

De exemplu, cei 30.000 de studenți de la Politehnica București au început cursurile săptămâna trecută, iar cei de la Academia de Studii Economice București participă luni, 30 septembrie, la ora 12:00, la deschiderea anului.

Și Universitatea București își deschide porțile tot luni, pentru cei 34.000 de studenți.

Peste 22.000 de studenți (6.500 la anul I) vor urma cursurile de licență și masterat la ASE.

AN UNIVERSITAR 2019-2020. Universitatea din Bucureşti deschide anul universitar prin evenimente care aduc în faţa studenţilor diplomaţi, personalităţi din diverse domenii, profesori, dar şi renumiţi membri ai comunităţii socio-culturale româneşti.

Fiecare dintre cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program propriu.

La festivitatea anunţată de Facultatea de Ştiinţe Politice sunt aşteptaţi ambasadorul Franţei în România, Michele Ramis, precum şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, pentru a le ura bun venit în noul an universitar, informează un comunicat al Universităţii.

AN UNIVERSITAR 2019-2020. Comunitatea Universităţii din Bucureşti numără aproximativ 34.000 de studenţi şi alte aproximativ 2.000 de cadre didactice universitare în cele 19 facultăţi. Membră activă în cadrul mai multor organizaţii academice internaţionale, între care CIVIS – European Civic University, UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe, Black Sea University Association, EUA – European University Association şi Silk Road University Network, Universitatea din Bucureşti oferă anual peste 350 de programe de licenţă, masterat şi doctorat.

Luni are loc deschiderea anului universitar şi la Academia de Studii Economice din Bucureşti. În cadrul festivităţii vor fi înmânate diplome de excelenţă şi de merit studenţilor care au obţinut cea mai mare medie la admiterea din acest an şi directorilor de colegii şi licee, în semn de apreciere pentru numărul mare de absolvenţi care au devenit studenţi la ASE.

Studenții vor avea, în perioada 21 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, vacanța de iarnă, iar sesiunea de examene pentru semestrul I este programată să înceapă pe data de 19 ianuarie.

AN UNIVERSITAR 2019-2020. Semestrul II începe pe data de 17 februarie și se va încheia pe 28 iunie 2020, cu sesiunea de vară de examene.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button