Începe un festival gastronomic de proporţii în Bucureşti

de:
19 sept. 2013
1 Afișari
Începe un festival gastronomic de proporţii în Bucureşti

Organizatorii amenajează, începând de joi, standurile, iar târgul va începe vineri.

Timp de 3 zile, aproximativ 4 tone de raci vor fi fierţi în bucătăria mobilă, denumită plastic RACOMOBIL, timp în care toţi cei prezenţi vor avea ocazia de a participa la concursuri inedite, cu premii „gustoase”, care le vor delecta papilele gustative.

Materia primă necesară preparării reţetelor provine direct de la organizatori, aceştia fiind unicii furnizori de raci vii din România, cu o fermă situată în Braşov, în incinta Natura Parc.

Cunoscuţi pentru savoarea gustului, dar şi ca o hrană sănătoasă, bogată în proteine, Omega 3 şi amino – acizi, racii preparaţi în cadrul evenimentului vor face deliciul tuturor celor care vor alege să petreacă câteva ore în aer liber, dispuşi să renunţe la tradiţionalul „grătar de week-end” şi să abordeze un meniu inedit.

„Deşi nu ne mai aflăm sub semnul zodiacal al Racului, găsesc un bun prilej pentru a organiza acest eveniment, în sensul în care îl gândim nu doar ca pe unul gastronomic, ci şi ca pe un demers formativ – educativ, prin intermediul căruia propunem locuitorilor Sectorului 4 o variantă sănătoasă de hrană”, scrie primarul Cristian Popescu –Piedone, primarul Sectorului 4.

Cookies