Începe un amplu Program GRATUIT de reabilitare a lifturilor din blocurile de locuinţe, în Sectorul 2

de:
23 mai 2019
394 Afișari
Începe un amplu Program GRATUIT de reabilitare a lifturilor din blocurile de locuinţe, în Sectorul 2

Programul se adresează, într-o primă etapă, asociaţiilor de proprietari a blocurilor de locuinţe reabilitate termic până la 31 decembrie 2018 şi cele înscrise în programul local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Sectorul 2 aflate în diverse stadii de reabilitare

Lucrările de intervenţie care se pot realiza în cadrul acestui program prevăd:

– repararea/înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, în baza unui raport tehnic de specialitate

– repararea/înlocuirea componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă şi troliilor. 

„Am decis să extindem programul de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 2 cu acest program de reabilitare gratuită a ascensoarelor ca parte componentă a creşterii eficienţei energetice a imobilelor de locuit. Din discuţiile avute cu membrii comunităţii, a reieşit că lucrările de reabilitare a lifturilor sunt cu atât mai necesare cu cât acestea s-au deteriorat destul de mult în timp şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor locuitorilor prin realizarea lucrărilor fără costuri suplimentare pentru asociaţiile de proprietari”, a declarat pentru B365.ro Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

Edilul a precizat că lucrările de reabilitare a lifturilor din blocurile de locuinţe anvelopate termic se vor desfăşura în termen de aproximativ o lună. Primarul a explicat că a luat în calcul şi oferirea de sprijin de specialitate necesar persoanelor greu deplasabile, care locuiesc la etajele superioare ale imobilelor, pe perioada lucrărilor de reabilitare termică a ascensoarelor. Astfel, bucureştenii în vârstă, care stau la ultimele etaje ale blocurilor, vor fi ajutaţi de o echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2, atunci când aceştia au nevoie. 

DETALII despre PROGRAMUL GRATUIT DE REABILITARE A LIFTURILOR găsiţi în document aici. 

Potrivit documentelor aprobate de Consiliul Local Sector 2, bucureştenii interesaţi pot consulta pe site-ul instituţiei: 

– Cererea tip a asociației de proprietari pentru înscrierea în Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic

– Contractul de mandat tip pentru înscrierea in Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic

– Hotărârea tip a adunării generale a proprietarilor pentru înscrierea în Programul de reabilitare a ascensoarelor din blocurile reabilitate termic. 

Excepţie de beneficiile programului de reabilitare GRATUITĂ a lifturilor din blocurile de locuinţe fac imobilele clasate ca monumente istorice şi cele încadrate în clasa I şi clasa a II-a de risc seismic.

Cookies