Începe turul ciclist „Cu bicicleta la mare”. Bicicliștii, la start în parcarea Kaufland de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti

27 mai 2023
536 Afișari
Începe turul ciclist „Cu bicicleta la mare”.  Bicicliștii, la start în parcarea Kaufland de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti
Sursa foto: "Cu bicilceta la mare"

Azi se dă starul turului ciclist „Cu bicicleta la mare”, una dintre velo-expedițiile de lungă distanță pentru amatori.

„Cu bicicleta la mare” – orar, traseu  prin București și recomandările poliției

Brigada Rutieră Capitalei anunță care este orarul cursei, de la start:

  • Între 7:30 – 8,30 va avea loc adunarea participanţilor în parcarea Kaufland de pe Bulevardul theodor Pallady
  • Între 8:50 – 9:25 – deplasarea participanţilor pe traseul bulevardul Theodor Pallady – strada Victor Branuer – Drumul Gura Arieşului – Drumul Gura Bădicului – Drumul între Tarlale – şoseaua Gării Căţelu – DN3 – Brăneşti.

Deplasarea participanţilor la turul ciclist „Cu bicicleta la mare” se va face pe partea carosabilă, pe banda I de circulație., așa că polițiștii le recomandă șoferilor să fie atenți la bicicliști:

Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de biciclişti şi să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri.

Cine merge cu bicla la până pe plajă

Organizatorii turului își amintesc de prima expediție de la București la mare:

În 2015, la mare, am fost  480 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul: cicliști de 25 de ani, care fac 5.000 km pe luna. Si veterani de 75, care se tin dupa masini in timpul liber, pe drumul spre Giurgiu. Oameni bolnavi de corpul lor, pe care îl vor veșnic sănătos, dar si corporatiști care visează sa pună mâna pe orizont si să-l ducă înapoi la serviciu, sub forma de background pentru slide-ul de vânzări….

Echipaje de poliției însoțesc coloana de bicicliști pe tot traseul

Evenimentul este unul necompetitiv, subliniază organizatorii:

Scopul nu este să demonstram cat de buni si rapizi suntem pe bicicleta. Pentru aceasta exista concursuri unde va puteți măsura performanțele individuale. «Cu Bicicleta la Mare» este un marș de plăcere și va rugam sa tineți cont de asta pe parcursul celor două zile.

Pe tot traseul de la București la mare, coloana de bicicliști va fi însoțită de echipaje de poliție, care ne monitorizează evenimentul. Deplasarea se va face in urma mașinii oficiale a evenimentului., care va rula constant cu 20-22 km/h astfel încât sa imprime un ritm de pedalare accesibil pentru toți participanții.

 

Cookies