ȘTIRI

Începe testarea așa-numitului ”pașaport de vaccinare”. Experiment la meciuri și în cluburi

Începe testarea așa-numitului ”pașaport de vaccinare”. Anglia va începe în săptămânile următoare experimentul  pașaportului de vaccinare.

Autoritățile din Anglia vor să testeze așa-numitul ”pașaport de vaccinare” la meciuri din Cupa Angliei, într-un club de comedie și într-unul de noapte.

Documentul va indica dacă o persoană a fost vaccinată, testată negativ recent sau dacă are anticorpi la Covid.

Autoritățile vor să stabilească, astfel, modul în care pot redeschide economia şi dacă pot permite accesul publicului larg la evenimente care se desfășoară în spații închise, fără distanțare fizică.

Conform planurilor actuale, la meciurile de fotbal vor asista de luna viitoare (din 17 mai) un număr limitat de spectatori, în timp ce cluburile de noapte ar urma să se redeschidă abia spre sfârșitul lunii iunie (21 iunie), scrie Digi24.

Ce este așa numitul „pașaport de vaccinare”

Guvernul de la Londra a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului COVID al indivizilor, care va indica dacă o persoană a făcut vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni.

Experimentarea „pașaportului covid” se va face la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei.

Sursa citată notează că este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a depus eforturi uriaşe în ultimele luni în desfăşurarea unuia dintre cele mai rapide programe de vaccinare din întreaga lume.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea ţării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească şi să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putinţă, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru”, a declarat Boris Johnson.

Cotidianul The Telegraph a relatat că o aplicaţie tip „paşaport Covid” ar putea să fie disponibilă din luna septembrie.

Într-o conferință de presă de azi, 5 aprilie, premierul Florin Cîțu le cere oamenilor „să aibă încredere că vom trece peste această perioadă” și că „vaccinarea e singura soluție”. Șeful Guvernului mai vorbește nu numai depsre revenirea la normalitate, ci despre momentul în care acest lucru se va putea întâmpla: 1 iunie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button