Începe Târgul de pâine, la București. UNDE se va desfășura

de:
24 sept. 2018
0 afișări
Începe Târgul de pâine, la București. UNDE se va desfășura

În cadrul evenimentului, ce se va desfășura în Parcul Național, vor fi prezentate o serie de demonstrații practice de realizare a pâinii la cel mai vechi cuptor de pâine, țestul, precum și la cuptoare tradiționale pe vatră, cei prezenți putând degusta, gratuit, mostre din aceste produse.

Peste 40 de producători și meșteri tradiționali vor expune, spre vânzare, diverse produse de panificație, dar și alte bunuri, specifice unui început de toamnă în gospodăria tradițională românească. Meșterii populari vor aduce o serie de obiecte specifice gospodăriei sau de artizanat tradițional: ceramică, linguri și alte cioplituri în lemn, ouă încondeiate, îmbrăcăminte.

Festivalul va cuprinde o serie de expoziții tematice intitulate generic „Drumul pâinii”, care vor prezenta publicului prezent unelte agricole folosite în ultimul secol și produse de panificație specifice unor momente din viața țăranului român, completate de momente artistice legate de tradiții străvechi ale secerișului, dansuri tradiționale și spectacole folclorice.

Programul de vizitare va fi între orele 10.00-19.00, accesul publicului fiind gratuit.

Cookies