BAZAR

Încep târgurile de Florii în Capitală

Desfășurată pe aleea de acces în Parcul Lumea Copiilor, sub genericul „Tradiții și obiceiuri de Sărbătoarea Floriilor”, manifestarea oferă posibilitatea locuitorilor Sectorului 4, cât şi din alte zone ale Capitalei, de a achiziţiona produsele necesare preparării bucatelor tradiţionale.
Astfel, în perioada 22 aprilie – 2 mai a.c., între orele 08.00 – 21.00, ofertele variate pentru mesele festive de sărbători vor fi puse la dispoziție de producătorii sosiți din județele Sibiu, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Argeș și din localitățile limitrofe Capitalei.
Comercianții îi vor îmbia pe vizitatori cu cozonaci, ouă încondeiate, pește, diverse cadouri și decorațiuni de Paște, produse de artizanat, icoane pictate pe sticlă și lemn, dar și cu flori, fructe și legume de sezon.

Până pe 2 mai a.c., în fiecare zi a acestui eveniment vor fi oferite surprize artistice, în cadrul recitalurilor susținute de copiii talentați de la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” și de la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”.

Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural „Casa Artelor” vor organiza duminică, 24 aprilie, în Parcul Titan, evenimentul „Sărbătoarea Floriilor”. Locuitorii Sectorului 3 sunt așteptați să participe la o serie de momente special pregătite pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, de la expoziţii în aer liber, un recital de muzică veche, dar și un concert extraordinar de muzică pascală.
Toți copiii, și nu numai, sunt invitați, între orele 11.00-14.00, să viziteze „Orașul Iepurașului”. Cei mici vor putea petrece aici câteva ore de distracție, unde se vor bucura de o expoziție de icoane, iepurași (care vor fi și de vânzare), dar și de diferite ateliere precum face painting, modelare baloane, pictură pe ceramică, creație florală și multe alte surprize, printre care un spectacol de magie, susținut de magicianul Bogdan Muntean. Odată cu „Orașul Iepurașului”, aceștia vor avea parte și de o altă surpriză de proporții, și anume Trenulețul European. Astfel, singurul trenuleţ gratuit din București pentru copiii Sectorului 3 va porni de la ora 13.00 din fața scenei de pe malul lacului din Parcul Artelor-Parcul Titan. Tot în prima parte a zilei, cei mari se pot bucura de un recital de muzică veche „La venirea primăverii”, susţinut de formaţia „Truverii”.
Odată cu lăsarea serii, începând cu ora 19.00, în Parcul Titan, va avea loc „Concertul extraordinar de Paşte” – ediţia a III-a. Acesta va reuni pe scenă peste 130 de artişti – grupuri corale, solişti şi o orchestră – care, sub bagheta dirijorilor, vor interpreta muzică sacră pascală interconfesională ortodoxă, catolică şi protestantă. Marea creație muzicală religioasă semnată de Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Gioachino Rossini, va fi interpretată de soliștii Rodica Vică ( Austria), Maria Jinga ( Opera Națională București), Liviu Indricău (Opera Națională București), Ion Dimieru (Germania), Ovidiu Leonaș (orgă), Mircea Marian (violoncel). Acestora li se vor alătura Corala Bărbătească „Armonia” dirijată de arhid. asist. univ. dr. Iulian Dumitru, Corul „Accoustic” dirijat de Daniel Jinga și Orchestra „Symphactory”, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Concertul se va încheia cu celebra creație muzicală „Stabat Mater” a lui Gioachino Rossini, prezentată pentru prima dată integral, în aer liber, într-un parc din București.
De asemenea, pe toată durata zilei va fi deschisă în parc expoziţia în aer liber „Învierea – istorie şi tradiţii”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button