Începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1

07 iul. 2021
468 Afișari
Începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1

Societatea civilă anunță că zilele viitoare va începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1.

Semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar putea să fie primul edil din Capitală care va trece printr-o procedură de demitere.

Împotriva sa se pregătește o campanie de strângere de semnături care să ducă la organizarea unui referendum care este pus la cale de societatea civilă și susținut de PSD.

Jurnalistul Mirel Curea a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că zilele viitoare urmează să fie amplasate în Sectorul 1 puncte pentru strângerea de semnături care să ducă la cererea de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului.

Semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. PSD se alătura inițiativei

Jurnalistul se arată indignat de faptul că bulevardele și străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoaie și îi îndeamnă pe oameni să participe, alături de el și ceilalți inițiatori ai campaniei, la strângerea de semnături.

„În câteva zile, se vor organiza în Sectorul 1 puncte pentru strângerea de semnături pentru trimiterea doamnei Clotilde Armand la odihnă și tratament. Le vom strânge cu un steguleț de semnalizare, în soare, pentru că nu putem spera ca madama să aprobe amplasarea de corturi, ceea ce motivează și mai abitir. La fel cum pe mine mă motivează suplimentar faptul că în fața casei mele și în capătul străzii tronează în continuare mormane de gunoaie”, spune jurnalistul în postarea sa.

Ce spune legea și câte semnături sunt necesare

Mirel Curea precizează că persoanele care au posibilitatea să aducă mai multe semnături vor putea descărca formularele de pe internet.

Inițativei se alătură și PSD, care a aunțat, prin vocea vicepreședintelui organizației Sector 1, Alexandru Petrescu, că oamenii au epuizat orice doză de suportabilitate vis-a-vis de edilul Clotilde Armand.

„Clotilde, ajunge! E prea mult!! Trop c’est trop! Enough is enough! Sectorul 1 este în fierbere! Somnul națiunii naște personaje sinistre.

Procedura de demitere a unui primar este stipulată în articolul 162 din Codul administrativ, fiind descrisă astfel:

  • Mandatul unui primar încetează după organizarea unui referendum local, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.
  • Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.
  • Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul nașterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărții de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  • Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială.

În Sectorul 1 sunt înscrise în Registrul electoral aproximativ 250.000 de persoane, ceea ce înseamnă că inițiatorii acțiunii de strângere de semnături trebuie să aducă liste cu aproximativ 65.000 de semnături pentru a putea demara un referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand.

Cookies