BAZAR

Incepe Spotlight – Bucharest International Light Festival 2018. PROGRAMUL FESTIVALULUI

Ajuns la a patra ediție, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, transforma Capitala Romaniei intr-un oras al luminilor. Clădiri emblematice din București sunt incluse în premieră pe harta Spotlight, harta instalațiilor de lumină incluzand, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței si clădiri emblematice din București precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Știrbei. Un alt element de noutate este concursul internațional de video mapping pe fațada Palatului CEC.

Calea Victoriei devine pietonala pe durata festivalului

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an este intitulată ‘United We Shine’ și aduce la București 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping din Franța, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania și România.
La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției, dintre care amintim instalații interactive la Muzeul Național de Istorie, sesiuni de video mapping pe fațada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fațada Clădirii Rosenthal. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, între orele 20:30 și 23:00.
Pentru deschiderea ediției Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans și lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina, aduce la București un spectacol care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China. Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediții a festivalului internațional de lumină din București are loc în Piața George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30. Show-ul Light Balance de dans și lumini este precedat de reprezentația de muzică live, coregrafie și light design dată de artiștii britanici de la Spark.

Instalatii de lumina si sunet din Israel in Piata Universitatii

Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe fațadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român. Primăria Municipiului București și Teatrul Național București devin locațiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase. În premieră, Piața Universității găzduiește între 12 și 15 aprilie o instalație de lumină și sunet din Israel, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București devine locația unei instalații interactive din România.
În exclusivitate pentru ediția cu numărul patru a Spotlight, șase artiști internaționali transformă Palatul CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele șase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe fațada Palatului CEC, urmând ca marele câștigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 și se încheie la ora 23.00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe www.arcub.ro și www.spotlightfestival.ro.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Poti citi si:
Close
Back to top button