Începe școala. Primul an după pandemie cu prezența părinților în curtea școlii. Ministrul Educației: Directorii care nu permit accesul vor fi cercetați disciplinar

04 sept. 2022
55 afișări
Începe școala. Primul an după pandemie cu prezența părinților în curtea școlii. Ministrul Educației: Directorii care nu permit accesul vor fi cercetați disciplinar

Începe școala și grădinița pentru 3 milioane de copii, iar după 2 ani de pandemie bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou de părinți și bunici.

Directorii care nu vor permite luni accesul rudelor la festivităţile de deschidere a noului an şcolar vor fi cercetaţi disciplinar, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care adaugă „este o dispoziţie de ministru, nu o rugăminte”.

Potrivit ministrului, „acest lucru l-am stabilit după discuţii profesioniste cu Ministerul Sănătăţii, deci este dacă vreţi o decizie comună a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii. Am convingerea că toţi directorii înţeleg importanţa deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educaţia copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală.

Drept urmare, am luat legătura personal cu inspectorul şcolar general de Alba, inspectorul şcolar general de Bucureşti şi cu alţi inspectori şcolari generali. Voi retransmite această dispoziţie cât se poate de clară, astfel încât să nu fie niciun director în cele 17.872 de şcoli şi grădiniţe care să aibă probleme de înţelegere cu claritatea acestei dispoziţii care deschide şcoala către comunitate”.

Te-ar putea interesa și:

Sorin Cîmpeanu a precizat că este permis accesul rudelor inclusiv în clasă, mai ales pentru cei mici.

Întrebat dacă măsura este permisă doar pentru ziua de luni sau pentru tot anul şcolar, ministrul a răspuns că nu încurajează interdicţiile, însă fiecare şcoală îşi stabileşte apoi propriile reguli.

Școlile au fost închise pentru părinți în mare parte din perioada pandemiei 2020-2022, iar comunicarea școlilor cu părinții copiilor a avut de cele mai multe ori de suferit.

Îți mai recomandăm și:

Cookies