Începe revitalizarea spațiilor verzi dintre blocuri. Se dau vouchere de 1.000 de lei și se decontează bani pentru udat

30 iun. 2021
422 Afișari
Începe revitalizarea spațiilor verzi dintre blocuri. Se dau vouchere de 1.000 de lei și se decontează bani pentru udat

Consilierii locali din Sectorul 6 au aprobat recent un program cu privire la revitalizarea spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe. Astfel, a fost acceptată decontarea a cel mut 2.500 de lei pe an la 800 mp pentru plata apei folosite la udatul grădinii şi se vor da vouchere de cel mult 1.000 de lei pentru achiziționarea de unelte, asta doar la cererea asociaţiilor de proprietari sau locatari din sector.

Un amplu proiect de revitalizare a spațiilor verzi dintre blocurile din Sectorul 6 va fi realizat de peisagişti. Mai mult, lucrările de revitalizare se vor afla în responsabilitatea Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. De asemenea, întreţinerea zonelor verzi aferente blocurilor le revine asociaţiilor de proprietari/locatari.

Care sunt condițiile pentru a participa la acest program

Pentru a participa la programul dezvoltat de Primăria Sectorului 6, asociaţiile de proprietari/locatari trebuie să depună o cerere de intenţie la Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul şi Managementul Documentelor din cadrul ADPDU Sector 6 sau la Biroul Unic din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Ulterior, după aprobarea cererii, ADPDU Sector 6 va realiza proiectul de revitalizare a zonelor verzi, ce va fi transmis către asociaţiile de proprietari/locatari. Aceștia îşi vor exprima acordul (tabel nominal cu semnături de la proprietari/locatari 50%+1 din totalul apartamentelor), iar după aceea ADPDU Sector 6 va demara lucrările de implementare a proiectului de revitalizare.

După finalizarea lucrărilor de implementare a proiectului de revitalizare, se va încheia între ADPDU Sector 6 şi asociaţiile de proprietari/locatari un proces verbal de predare-primire a amplasamentului, în vederea întreţinerii spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe.

Cum vor fi soluționate solicitările

De asemenea, solicitările vor fi soluţionate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Registratură din cadrul ADPDU Sector 6, primul venit, primul servit.

În cadrul acestora vor fi luate în calcul mai multe criteri de prioritate: blocul nu urmează să fie reabilitat în următorii 4 ani (eliminatoriu); acordul asociaţiei de proprietari (eliminatoriu), angajamentul asociaţiilor de proprietari că vor întreţine viitoarea amenajare pentru minim 2 ani de la data încheierii procesului verbal de predare-primire a amplasamentului; ordinea înscrierii; se renunţă la gardul metalic, dacă peisagistul consideră oportun.

Cum se acordă voucherele

Acordarea voucherului de maxim 1.000 de lei pentru unelte se va realiza în baza cererii asociaţiei de proprietari/locatari înscrise în programul de revitalizare care îndeplineşte aceste criterii.

De asemenea, la solicitarea asociaţiei de proprietari/locatari, ADPDU Sector 6 va asigura furtun şi maxim 2.500 de lei pe an la 800 mp (în funcţie de suprafaţă, suma va fi calculată la mp) pentru plata apei folosite la udatul spaţiului verde.

Mai mult, ADPDU Sector 6 va oferi asociaţiilor de proprietari/locatari uneltele şi materialele dendro-floricole necesare lucrărilor de întreţinere spaţii verzi în urma predării lor pe proces-verbal.

Asociațiile riscă să dea banii înapoi dacă nu se țin de treabă

Dacă asociaţiile de proprietari/locatari care au încheiat un proces verbal de predare-primire amplasament nu-şi îndeplinesc obligaţiile, acestea vor fi obligate la restituirea sumelor primite pentru plata apei şi unelte, iar ADPDU Sector 6 va efectua lucrările de întreţinere pe cheltuiala acestora.

Cookies