Astăzi, începe repartizarea locurilor în căminele studenţeşti. VEZI CE CONDIŢII OFERĂ BUCUREŞTIUL

de:
27 sept. 2012
0 Afișari
Astăzi, începe repartizarea locurilor în căminele studenţeşti. VEZI CE CONDIŢII OFERĂ BUCUREŞTIUL

Potrivit reprezentanţilor organizaţiilor studenţeşti din Capitală, locurile disponibile în căminele universităţilor bucureştene sunt insuficiente pentru toţi studenţii care solicită un loc de cazare. 

Astfel, Preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ioan Poenaru, spune că locurile în căminele Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) acoperă 80% din cererile depuse de studenţii acestei instituţii de învăţământ superior. Acesta a precizat că, pentru a fi acoperite mai multe cereri de cazare, se măreşte numărul de studenţi în cameră. Astfel, în camerele pentru doi studenţi sunt cazaţi trei iar în cele pentru patru studenţi vor fi cazaţi cinci.

Şi la Academia de Studii Economice există o situaţie similară. Doar 63% dintre studenţii universităţii au beneficiat de cazare în căminele instituţiei. Astfel, din 5.788 de locuri disponibile, au rămas neocupate 526, deşi au fost depuse 9.646 cereri. Detalii găsiţi aici. 

Viaţa de student în Bucureşti diferă de la un cămin la altul, în funcţie de condiţiile oferite. Astfel, în Capitală găseşti atât cămine care-ţi oferă condiţii optime pentru o studenţie frumoasă şi liniştită, dar şi cămine care lasă mult de dorit la capitolul condiţii oferite, dar în care mulţi studenţi locuiesc pentru că nu au alte posibilităţi. Pentru a vă face o părere despre căminele de stat din Bucureşti, studenţii care-au locuit în ele au prezentat reporterilor B365.ro avantajele şi dezavantajele fiecăruia. Totul despre căminele din Bucureşti şi unde merită să-ţi trăieşti studenţia găsiţi aici

Cookies