Începe renovarea Hotelului Athenee Palace Hilton din București. 25 de de milioane de euro vor fi investiți

08 mart. 2021
82 Afișari
Începe renovarea Hotelului Athenee Palace Hilton din București. 25 de de milioane de euro vor fi investiți

Athenee Palace Hilton va trece printr-un proces de remodernizare. ANA Hotels anunţă că a demarat o investiţie de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a hotelului.

Începe renovarea Hotelului Athenee Palace Hilton din București

Athenee Palace Hilton va trece printr-un proces de remodernizare din două etape. Prima a început deja şi cuprinde renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, construită în 1965, iar cea de-a doua etapă vizează reabilitarea faţadei hotelului şi a camerelor din „Aripa Veche”. Hotelul rămane deschis în toată această perioadă, oferind servicii de cazare în aripa care nu este în curs de reabilitare și în spațiile publice de la parter, restaurantele, terasa și sălile de evenimente, ce sunt accesibile clienților, ele fiind deja renovate anterior.

Hotelul „Athenee Palace” are o istorie de 107 ani şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Acesta a trecut prin 3 renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993. Anul acesta, „ANA Hotels” a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între „Atheneul Român” şi „Palatul Regal” – de unde provine şi numele său.

25 de de milioane de euro vor fi investiți

„Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor, declară George Copos, proprietarul grupului hotelier Ana Hotels. Obiectivul nostru, al celor de la Ana Hotels este ca Athenee Palace, acest monument-simbol al Micului Paris, să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin. „Athenee Palace a fost martor la războaie și revoluții și, de fiecare dată, a reușit să rămână în picioare, mai semeț și mai impunător. Anul 2021 reprezintă o nouă perioadă marcantă pentru Athenee Palace și pentru ANA Hotels”, a declarat George Copos, proprietarul grupului hotelier.

Capitalul financiar pe care Ana Hotels îl investește în reabilitarea și renovarea hotelului Athenee Palace Hilton provine atât din surse proprii cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD – Groupe Société Générale, în baza unui parteneriat de peste 20 de ani, potrivit stiripesurse.ro.

Cookies