Începe recepţia stadionului National Arena. Meciul de inaugurare este sub semnul întrebării

de:
25 iul. 2011
16 Afișari
Începe recepţia stadionului National Arena. Meciul de inaugurare este sub semnul întrebării

Noul stadion National Arena ar trebui inaugurat pe 10 august cu meciul amical între România şi Argentina. Stadionul e aproape gata, s-a format deja Comisia de recepţie a lucrărilor, însă există un mare semn de întrebare cu privire la meciul de inaugurare. Ziarele argentiniene scriu că în următoarele zile, reprezentanţii de de la Buenos Aires vor solicita amânarea partidei cu România, potrivit realitatea.net. Paul Zaharia, ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Fotbal, susţine însă nu s-a primit nicio înştiinţare oficială din Federaţiei Argentiniene.

În cazul în care meciul nu se va mai disputa, FRF poate cere despăgubiri, dar va trebui şi să caute un adversar pe măsura naţionaţei Argentinei, deoarece o mare parte dintre biletele pentru această partidă au fost deja vândute, iar preţurile lor nu sunt deloc mici: Categoria I – 150 lei, Categoria a II-a – 100 lei, Categoria a III-a – 70 lei, Categoria a IV-a – 50 lei.

În plus, există şi trei categorii de VIP-uri: VIP 1 – 700 lei, VIP 2 – 600 lei, VIP 3 – 200 şi 400 lei.

National Arena: 55.000 locuri şi 2.100 locuri de parcare

Noul stadion va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe. De asemenea, vor fi construite două parcări una cu 1.300 locuri, cu terenuri de sport pe acoperiş şi o alta cu 800 de locuri.

Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore, cum se face în prezent pe toate stadioanele existente. Costurile totale ale lucrării se ridică la 181 milioane euro.

Cookies