Începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Aerogării. Nicușor Dan anunță că STB reîncepe lucrările la proiectul în stand by de 10 ani

14 sept. 2022
1699 Afișari
Începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Aerogării. Nicușor Dan anunță că STB reîncepe lucrările la proiectul în stand by de 10 ani
Începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Aerogării. Nicușor Dan anunță că STB reîncepe lucrările la proiectul în stand by de 10 ani. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Lucrări în București pe linia tramvaiului 5. Nicușor Dan anunță că au început lucrările pentru reabilitarea buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării. STB se ocupă de lucrările pentru proiectul sistat de mai bine de 10 ani.

Începe reabilitarea buclei de tramvai de pe Aerogării

Primarul General al Capitalei anunță că au început lucrările pentru continuarea și finalizarea proiectului de reabilitare a buclei de tramvai de pe Bulevardul Aerogării.

De lucrări se ocupă Societatea de Transport București (STB), transmite Nicușor Dan.

Acest proiect este în stand by de mai bine de 10 ani, din cauza unor exproprieri, dar și din cauza intării în insolvență a fostului executant.

„Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza unor probleme de natură juridică legate de exproprieri, dar și de intrarea în insolvență a fostului executant”, declară Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Ce presupun lucrările și cât vor dura

Vor fi modernizate:

  • linia de tramvai,
  • rețeaua de contact,
  • peroanele.

Vor fi refăcute:

  • canalizația pentru semafoare,
  • carosabilul,
  • trotuarele.

Totodată, sistemul de iluminat public va fi modernizat cu tehnologie de tip LED.

Potrivit contractului, lucrările vor dura 6 luni.

„Lucrările presupun și construcția unui peron în bucla de întoarcere, astfel încât călătorii care folosesc acest traseu vor fi mult mai aproape de obiective de interes precum aeroportul Băneasa”, explică Primarul Capitalei.

Nicușor Dan spune că, prin reactivarea acestei bucle de întoarcere se va realiza o mai bună desfășurare a parcului de tramvaie ce deservește linia 5, se vor reduce semnificativ timpii de așteptare a vagoanelor asigurându-se un flux continuu al acestora.

În anul 2012, Primăria Capitalei a investit circa 36 de milioane de lei în modernizarea liniei de tramvai 5, însă a fost modernizat doar tronsonul de pe Bulevardul Aerogării și de pe Podul Băneasa.

Cookies