Începe programul „Vară Verde” în Parcul Natural Văcărești. Bucureștenii sunt așteptați cu spectacole de teatru, tururi ghidate și ateliere de creație, toate gratuite

08 iul. 2023
2395 Afișari
Începe programul „Vară Verde” în Parcul Natural Văcărești. Bucureștenii sunt așteptați cu spectacole de teatru, tururi ghidate și ateliere de creație, toate gratuite
Începe programul „Vară Verde” în Parcul Natural Văcărești. Bucureștenii sunt așteptați cu spectacole de teatru, tururi ghidate și ateliere de creație, toate gratuite. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

În Parcul Natural Văcărești începe programul „Vară Verde”, care se va desfășura în toate weekendurile din lunile iulie și august. Vor fi activități atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Toate activitățile sunt gratuite

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va începe programul „Vară Verde” în Parcul Național Văcărești. Bucureștenii sunt așteptați la tururi ornitologice, spectacole de teatru, ateliere și multe alte activități.

Toate activitățile desfășurate în cadrul programului sunt gratuite.

 Începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcărești.
 Tururi ornitologice ghidate, teatru pentru copii, ateliere de creație, ateliere de pictură pentru seniori sunt câteva dintre activitățile incluse în proiect care se va desfășura în toate weekendurile din iulie și august.
 Toate activitățile sunt gratuite.” a transmis primarul Nicușor Dan.
Administrația Parcul Natural Văcărești a transmis programul pentru acest weekend.

Activitățile de duminică, 9 iulie 2023

  • 8:00-10:00 – Tur ornitologic ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări” – În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.
  • 9:00 – 10:00 – Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață!
  • 9:00 – 9:40 – Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii – Ursul păcălit de vulpe. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30.
  • 9:50 – 10:30 – Atelier de creație pentru copii – „Vidra din Parcul Văcărești”. La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vidră pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului.
  • 10:00-11:00 – Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii. În cadrul acestui atelier, copiii vor învață despre protejarea mediului înconjurător, despre conservarea biodiversității și despre regulile pe care trebuie să le respectăm într-un parc natural prin jocuri și exerciții de educație prin teatru ca mijloace de exprimare.
  • 9:00 -10:00 – Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies