ARHIVA B365

Începe procesul fostei şefe a DIICOT. Alina Bica va da explicaţii AZI în fața judecătorilor ÎCCJ

În acest dosar este implicat şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, care nu a fost însă audiat până acum de procurori, spune avocata Alinei Bica.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă membrii ANRP din care făcea parte şi Alina Bica, potrivit antena3.ro.

Dorin Cocoş ar fi cerut acesti bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Fosta şefă DIICOT a fost ridicată de pe stradă în data de 20 noiembrie de procurorii anticorupţie şi dusă la audieri de unde a fost scoasă în cătuşe, în stare de reţinere. Alături de ea au ajuns la arestul central Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Oana Vasilescu, foşti membri ai comisiei de stabilire a despăgubirilor din cadrul ANRP. Cu toţii au fost propuşi spre arestare preventivă

Alina Bica a cedat în acea dimineaţă şi a lovit camera unui operator de televiziune. Ieşeau la iveală, în premiera pentru justiţia României, ipoteze de neimaginat despre un procuror şef în funcţie.

În aceeaşi seara, în sala de judecată, a fost pomenit şi numele apropiaţilor lui Traian Băsescu

Asta după ce, la finalul lunii octombrie, în plină campanie electorală, în presă au apărut fotografii în care Elena Udrea şi Alina Bica au fost surprinse într-o scurtă vacanţă la Paris

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a supărat şi a cerut explicaţii serviciilor secrete din România şi Franţa. La final de mandat, Băsescu a arătat că raportul solicitat serviciilor secrete a fost primit dar este strict secret. Între timp din ancheta procurorilor DNA reieşeau date noi: Despăgubirea uriaşă primită de omul de afaceri Stelian Gheorghe ar fi fost împărţită şi cu alţi omeni de afaceri, printre care şi asociatul ginerelui lui Băsescu, Valentin Vişoiu.

Dosarul a fost trimis în judecată la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, iar alte 14 cauze au fost disjunse. În continuare se fac cercetări cu privire la posibile infracţiuni de dare şi luare de mită iar în dosarul nefinalizat încă se fac referiri la protejata fostului şef de stat, Elena Udrea şi a fostului ei soţ.

Avocata Alinei Bica spune că infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care fosta şefă DIICOT este acuzată după despăgubirea dată pentru un teren supraevaluat din Capitală, este neclară.

Niciunul dintre cei trei nu a fost încă audiat la DNA în această cauză.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button