Începe primul festival internaţional de fotografie din Bucureşti: cu expoziţii şi ateliere GRATUITE

de:
02 sept. 2014
0 Afișari
Începe primul festival internaţional de fotografie din Bucureşti: cu expoziţii şi ateliere GRATUITE
Timp de o săptămâna, Bucharest Photo Week va oferi expoziţii, proiecţii, ateliere şi discutii, cu scopul de a prezenta artiştii locali şi internaţionali, de a aduce împreună diferite şcoli si entităţi din domeniu şi de a implica publicul larg în explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activităţi.
 
Prima editie a festivalului, organizat de Grupul Filos şi Asociaţia Exposure, în parteneriat cu magazinul F64, aduce în Bucureşti invitaţi speciali din Statele Unite ale Americii, Franţa, Polonia şi Republica Moldova şi va cuprinde 16 expoziţii, 10 ateliere, 10 proiecţii de fotografie şi film, precum şi o serie de concursuri şi premii.
 
Ionut Trandafirescu, directorul festivalului a explicat iniţiativa prin faptul că: „În 2014,  sunt înscrise oficial în lume peste 120 de festivaluri de fotografie, dintre care jumătate în Europa şi vecinătatea acesteia. Bucureştiul era printre puţinele capitale europene care nu avea un festival de fotografie propriu.  Este o provocare pe care noi ne-am asumat-o.”

După cum a precizat acesta, activităţile sunt gratuite, însă locurile pentru participanţi sunt limitate. 
 
PROGRAMUL DETALIAT AL EVENIMENTELOR ÎL GĂSIŢI AICI
 
Informaţii despre concursul „Bucharest Photo Week” găsiţi aici
 
„Fotografia se dezvoltă bine în Bucureşti, dar necesită promovare. Sunt evenimente dedicate fotografiei, dar nu adunate sub umbrela unui festival. Acest festival işi doreste şi educarea culturala prin expoziţii, cu lucrari ale unor artişti din mai multe ţări, dar şi din România”, a precizat Mirela Momanu, preşedintele asociaţiei Exposure.
 
„Destinatarii sunt amatorii de fotografie,dar şi oamenii care vor să-şi manifeste creativitatea print- o fotografie. La următoarea ediţie sperăm să oferim mai multe locuri pentru participanţi şi mai mulţi lectori, să atragem şi mai mulţi iubitori de fotografie alături de noi”, a subliniat Mirela Momanu.
 
Majoritatea evenimentelor vor avea loc la Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Casa Universitarilor,  magazinul F64, Sediul Școlii de Fotografie Freelancer, dar si la cafenele ca „La Vulturi”, Acuarela sau Plastilina. Mai multe detalii, pe bucharestphotoweek.ro.
 
Cookies