Începe prigoana maidanezilor din Sectorul 1

de:
29 ian. 2011
0 Afișari
Începe prigoana maidanezilor din Sectorul 1

Campania este derulată de Poliţia Animalelor Sector 1 şi vizează colectarea patrupedelor de pe raza Sectorului 1, în principal din zona pieţelor, marilor complexe comerciale, precum şi din apropierea şcolilor, spitalelor şi sediilor administrative ale instituţiilor publice. Într-o a doua etapă, angajaţii Poliţiei Animalelor vor strânge maidanezii din cartiere, din jurul blocurilor, pentru ca haitele de câini care încă mai există aici să nu mai pună în pericol  siguranţa şi sănătatea locuitorilor, informează reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Patrupedele colectate din Sectorul 1 vor fi transportate la Centrul Teritorial „Odăi” din Capitală. „Odată ajunşi în adăpost, câinii sunt vaccinaţi, sterilizaţi şi li se montează microcipuri pentru identificare. Până în acest moment au fost sterilizaţi 1222 de câini, 1415 au fost vaccinaţi, iar la 1860 li s-au montat microcipuri. De asemenea, 400 de câini au fost revendicaţi de către proprietari, iar peste 400 de câini au fost daţi spre adopţie în cadrul campaniilor iniţiate de Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti”, se precizează într-un comunicat al administraţiei locale Sector 1.

Bucureştenii care vor să ia acasă un câine se pot adresa adăposturilor, actele de adopţie fiind întocmite pe loc.

Femeia muşcată de câini în curtea ADP din Sectorul 5 a decedat vineri dimineaţă la Spitalul Bagdasar Arseni, medicii declarând că nu au mai putut face nimic pentru a o salva din cauza muşcăturilor profunde.

Cookies