Începe „Petrecerea Cititorilor” în București. E pentru iubitori de cărți românești și e în grădina Muzeului Național al Literaturii Române ”

26 iun. 2023
2942 Afișari
Începe
Începe "Petrecerea cititorilor" în București. E pentru iubitori de cărți românești și e în grădina Muzeului Național al Literaturii Române” | Sursă foto: Unsplash

Iubitorii de lectură din București sunt invitați să ia parte la „Petrecerea Cititorilor”, dedicată celor ce iubesc cărțile românești și pe autorii lor. Evenimentul se va desfășura în data de 5 iulie 2023, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române.

Bucureștenii sunt așteptați la „Petrecerea Cititorilor”

Săptămâna următoare, persoanele pasionate de cărțile românești sunt invitate la un eveniment ce le este cu totul dedicat. Institutul Cultural Român (ICR), prin Centrul Național al Cărții (CENNAC), organizează „Petrecerea Cititorilor”.

Evenimentul este organizat cu ocazia lansării unei campanii ample de promovare a cărților românești.

Apelând la vocea cititorilor, campania invită publicul să se alăture Institutului Cultural Român în proiectele legate de promovarea cărților românești în afara granițelor țării, stimulând receptarea acestora în celelalte culturi ale lumii.

Petrecerea ce se adresează iubitorilor de carte va fi organizată în data de 5 iulie 2023, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române și va începe la ora 18:00.

Participanții sunt încurajați să devină co-creatori

În cadrul acestui eveniment, participanții vor putea asculta sau citi fragmente din literatura română. De asemenea, cei prezenți vor asculta diferite piese ce sunt menționate în cărți ale autorilor autohtoni.

Evenimentul urmează să se încheie într-un cadru relaxat, vizitatorii putând să se bucure de un cocktail și de discuții despre literatura contemporană.

Oana Boca Stănescu, directoarea Centrului Național al Cărții a declarat următoarele:

Îi așteptăm cu drag alături de noi în seara zilei de 5 iulie pe toți cei care cred în puterea cărților românești de a cuceri agenți literari străini, editori și, mai ales, noi cititori în noi spații lingvistice

Cititorii sunt invitați și încurajați să devină co-creatori în cadrul acestui eveniment. Bucureștenii interesai le pot oferi organizatorilor sugestii de:

  • Melodii amintite în cărțile românești,
  • Fragmente de care se simt legați afectiv dintr-o carte românească contemporană.

Pasajele din cărțile preferate, pe care vizitatorii le vor scrie de mână, urmează să fie citite la „Petrecerea Cititorilor”, în cadrul unui maraton de lectură.

Pe lângă asta, în cadrul evenimentului va ave loc și un moment muzical. Acesta va fi curatoriat de poetul Florin Dumitrescu, cunoscut textier (Sarmalele Reci și Timpuri Noi) și doctor în socio-antropologie.

Fragmentele propuse de vizitatorii din cadrul acestei petreceri inedite vor reprezenta un punct de pornire pentru un nou eveniment ce va avea loc în data de 31 august 2023, de „Ziua Limbii Române”. Și în cazul acestuia, organizator va fi Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții.

Cookies