Începe o nouă ediţie a World Education Fair, dedicată taberelor şi liceelor de elită din străinătate

de:
03 dec. 2015
0 Afișari
Începe o nouă ediţie a World Education Fair, dedicată taberelor şi liceelor de elită din străinătate

Noua ediţie a World Education Fair va avea loc la Hotel Athénée Palace Hilton în zilele de 5 şi 6 decembrie, între orele 11.00-16.00 vine cu un nou concept, oferind participanţilor o serie de activităţi şi experienţe interesante.

„Participanţii nu vor avea doar şansa de a cunoaşte şi interacţiona cu reprezentanţi a peste 25 de instituţii şcolare de elită ci şi de a participa la prezentări de interes susţinute de Dl. Ed Perryman – Regional Recruitment şi Marketing Manager la Astrum Education care va vorbi pe tema „Preparing Students for 2025. Pentru ce ar trebui să fie pregătiţi copiii noştri în 2025?” şi Dna. Helen Lamy – Director la Academic Summer Limited care va prezenta „Metode actuale de studiu timpuriu al limbilor străine în Europa.” Prezentările vor avea loc Sâmbătă, 5 decembrie, între orele 14:00 şi 16:00″, anunţă organizatorii.

Pe toată durata prezentărilor, cei mici vor avea parte de o mini petrecere de Moş Nicolae, unde se vor putea juca şi vor asculta muzică.

În timpul evenimentului va avea loc o tombolă unde participanţii pot câştiga o EduTabără sau trei vouchere în valoare de 300 de euro. Vizitatorii vor putea descoperi catalogul nou de EduTabere 2016, cu ofertele actualizate, şi vor putea primi reduceri de până la 10%.

EduTaberele pregătesc copiii pentru un viitor de succes, iar instituţiile de învăţământ de top pun foarte mare accent pe întregul profil al elevilor. Sunt încurajate actele de voluntariat şi caritate. Este foarte important ca aceştia să fie ajutaţi în formarea caracterului încă din copilărie. În acest sens Integraledu împreună cu SOS Satele Copiilor, organizează o colectă în cadrul târgului. Rechizitele vor fi colectate de la părinţi şi copii şi distribuite ulterior, sub forma de donaţie, către copiii din cele trei programe ale SOS: Bucureşti, Hemeiuş, Bacău, Cisnădie şi Sibiu. SOS Satele Copiilor Romania a fost înfiinţată în anul 1990. Asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucuresti, Sibiu şi Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii) şi servicii educaţionale. Mai multe informaţii despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

Care sunt şcolile din străinătate prezente la World Education Fair

Între participanţii la ediţia de anul acesta se numără instituţii de prestigiu din Austria, Germania, Elveţia, Marea Britanie şi America de Nord.

Grupul NOBEL reuneşte şcoli de elită din întreaga lume, între care AMADEUS International School Vienna ce cumulează pe lângă o pregătire intensă pentru programul IB şi studiul muzicii, având un program conceput pe nevoile şi profilul fiecărui elev. Aceştia pot porni de la nivel de începător sau avansat. Muzica este considerată ca fiind parte integrantă în formarea lor de aceea şcoala lucrează cu personalităţi active, de pe marile scene ale lumii şi International School ALGARVE , o şcoală relativ mică iar abordarea pentru copiii care locuiesc la internat e foarte familială. Profesorii locuiesc împreună cu copiii în campus. Destinaţia este căutată nu doar pentru calitatea academică a programului A Levels, ci şi datorită activităţilor actuale de pe scena politică. Tabăra de vară din cadrul acestei instituţii oferă un număr mare de activităţi pe lângă studiul intensiv al limbii engleze.

BBIS Berlin Brandenburg International School se află în apropiere de Berlin, se concentrează pe toate programele academice oferite de IB: Primary Years Program, Middle Years Program, IB DiplomaProgram şi IB Career Certificate. Este o şcoală autorizată de International Bacalaureat Organization şi are rezultate academice foarte bune.

Aiglon College din Elveţia, este una dintre şcolile care fac parte din grupul Round Square, reţeaua internaţională a şcolilor de elită care include unele dintre cele mai cunoscute şcoli din întreaga lume. Este o şcoală de top ce se poate mândri cu cele mai bune rezultate în programul IB. Aici se pune mult accent nu doar pe partea academică, elevii fiind pregătiţi să devină independenţi încă de pe băncile şcolii. Aceştia sunt încurajaţi să îşi dezvolte calităţile de lider şi individualitatea, respectând bunele relaţii cu cei din jur. Accentul se pune mult şi pe voluntariat, spre exemplu, sala de sport a instituţiei fiind construită din banii colectaţi de elevi prin activităţi de voluntariat.

La Garenne International School pregăteşte copiii pentru şcolile de top de tip boarding. Se axează pe îmbunătăţirea cunostinţelor, a terminologiei, şi a nivelului lingvistic. Copiii vor studia atât engleza cât şi franceza, având parte şi de multe activităţi extracuriculare: înot, căţărare, fotbal, ski, arte plastice, pian, chitară, vioară, etc. Tabăra de vară de limbă franceză sau engleză, oferă nenumărate activităţi montane, excursii culturale şi sporturi.

Cardiff Sixth Form College este o şcoală de top în pregătirea viitorilor studenţi la medicină. Este pe locul I în clasamente în Marea Britanie şi oferă pregăt re intensivă prin programe de tipul: Oxbridge Preparation Programme, Practical Entrepreneur Programme sau Summer School Programme. Tabăra de vară lucrează strict pe parte acdemică, oferind pregătire pentru admiterea la şcoala sau la facultate.

d’Overbroeck’s College Aici profesorii pun foarte mult suflet în pregătirea copiiilor, aceştia ajung să iubească materii ce nu au fi crezut că le vor place vreodată. Atmosfera din cadrul orelor este una extraordinară, relaţia profesori – elevi e foarte deschisă, pozitivă, copiii sunt încurajaţi să îşi atingă şi depăşească limitele. Taberele de vară sunt diferite de toate celelalte, sunt tematice – fiecare săptămână având o anumită temă – săptămâna comunicării, a inovaţiei sau a literaturii.
Abbey DLD Group of Colleges – grup de colegii de top în UK cu şcoli în mai multe oraşe: Londra(cel mai nou corp, cladire imensă, ultramodernă, ultradotată, vis-a-vis de big ben – ce include cazare, ore de curs, piscina, biblioteca, teatru), Cambridge( construiesc un campus nou ultramodern ce va fi inaugurat în vara 2016), Birmingham şi Manchester. Taberele de vară sunt organizate de Academic Summer.

Astrum Education, grup de 3 colegii de înaltă calitate, cu rezultate bune şi locaţii pe măsură. Duff Miller College cel mai selectiv colegiu din grupul lor se defineşte printr-un simţ desăvârşit al comunităţii şi prin raportul excelent dintre profesori şi elevi. Colegiul creează un mediu ce inspiră elevii şi le oferă încrederea şi motivaţia necesare pentru a atinge cele mai bune rezultate posibile. Celelalte sunt Lansdowne College, în Nottingham Hilll pregăteşte fiecare elev într-un mediu de lucru intensiv, motivant şi academic şi, în acelaşi timp, informal, relaxat şi plăcut. Este foarte căutat pentru cei care, ulterior, vor să aprofundeze domeniile de media sau ale artei şi Chelsea Independent College, vis-a-vis de Chelsea Stadium – oferă mediul şi atmosfera potrivite în care tinerii îşi pot descoperi talentele şi interesele, îşi dezvoltă autodisciplina, ambiţia şi capacitatea de a socializa şi de a lucra în echipă.

Bromsgrove School , şcoală de tip boarding, tradiţional britanică, este foarte selectivă şi oferă atât programe de IB cât şi A Levels. Oferă pregătire pentru orice specializare, medicină, inginerie, arhitectură, economie. Oferă tabere de vară de 20 de ore de limbă engleză sau tabere academice cu 40 de ore de limbă engleză pe săptămână + studiul a 2-a materii.
Academic Summer – provider de programe de vară la Sidcot School şi DLD College London. Organizează pe timpul verii tabere de pregătire academică pentru programele: GCSE, IB şi A Levels.

Liverpool College , o şcoală privată, ce a trecut la statutul de academie, iar guvernul acoperă taxele de şcolarizare, fiind necesară doar plata cazării şi a meselor. Copiii primesc atenţie individuală şi o foarte bună pregătire academică.

MPW , colegiu cu mai multe locaţii în Londra, Cambridge ŞI Birmingham, MANDER PORTMAN WOODWARD – numele celor 3 absolvenţi de Cambridge care au înfiinţat colegiile. Oferă pregătire la un nivel foarte ridicat şi cursuri recapitulative pe durata vacanţei de Paşti. Au creat manuale care pe lângă curricula britanică vin cu amprenta proprie a celor de la Cambridge. Într-o sală de curs sunt maxim 8 copii, abordarea fiind una individuală şi relaxată.

Kokomo School Corporation este o şcoală de stat ce oferă programul american High School Diploma, IB şi cursuri de Advanced Placement.

Alături de reprezentanţii instituţiilor internaţionale, vor fi prezenţi la eveniment şi consultanţii Integraledu, care vor oferi sprijin în alegerea celor mai bune programe de studiu pentru copii – în şcolile potrivite profilului şi nevoilor acestora -, detalii privind cerinţele de admitere, costurile anuale şi tot ceea ce implică un astfel de demers. De asemenea, vor fi oferite toate informaţiile necesare despre taberele de limbi străine organizate în străinătate. Din ce în ce mai multe familii aleg taberele în străinătate în scopuri recreative şi educaţionale, fiind, în acelaşi timp, un exerciţiu excelent de cunoaştere, de dezvoltare a adaptabilităţii, de infuzii culturale într-un mediu internaţional.

Cookies