Începe montarea tablierului metalic al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4. Primele grinzi au ajuns noapte trecută în București | VIDEO

23 iul. 2022
3414 Afișari
Începe montarea tablierului metalic al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4. Primele grinzi au ajuns noapte trecută în București | VIDEO
Începe montarea tablierului metalic al pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4. Primele grinzi au ajuns noapte trecută în București | Sursă foto: Primăria sectorului 4

Lucrările la pasajul rutier „Europa Unită” din Sectorul 4 avansează și intra în linie dreaptă. Noaptea trecută a fost executată una dintre cele mai importante faze ale construcției, și anume montarea primelor grinzi ale tablierului metalic.

Începe montarea tablierului metalic al pasajului „Europa Unită”

Noapte trecută, a început montare primelor grinzi ale tablierului metalica la Pasajului „Europa Unită” din Sectorul 4. Acestea au o lungime de 30 de metri și o greutate de aproximativ 500 de tone.

Timp de trei luni echipa de muncitori a lucrat la realizarea structurii de rezistență. Aceasta este compusă din patru piloni armați, ce vor conferi pasajului stabilitatea necesară.

Seara trecută, pe șantierul de pe Bulevardul Metalurgiei, au ajuns primele componente ale tablierului metalic. Acestea au fost transportate, de la Arad la București, cu ajutorul a două autotrenuri de mare capacitate.

Lucrările se vor realiza pe timpul nopții pentru a nu afecta traficul rutier din zona respectivă.

Pasajul „Europa Unită” va avea trei deschideri. Noaptea trecută a fost montată prima porțiune a acestuia. Pentru montare a fost folosită o structură intermediază pe care grinzile tablierului au fost sprijinite.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni

Pasajul aflat în intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și Turnu Măgurele, urmează să aibă o lungime mai mare de 650 de metri, iar pe fiecare sens de mers vor fi câte două benzi de circulație.

Scopul pentru care Primăria Sectorului 4 a decis să creeze pasajul rutier „Europa Unită” este de a fluidiza traficul în una dintre cele mai aglomerate zone aflate în sudul Bucureștiului.

Lucrările la acest pasaj au început în luna februarie a anului 2022, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de aproximativ 18 luni.

Până la acest moment a fost finalizată structura de rezistență. Pentru acesta au fost realizate următoarele:

  • Forajele necesare montării celor patru piloni de susținere ai pasajului,
  • Testarea rezistenței celor 32 de coloane din structura de bază a construcției,
  • Au fost armate fundațiile pilonilor de susținere

Pasajul „Europa Unită” va îndeplini cerințele și standardele de siguranță rutieră ce sunt impuse. Pe lângă utilitatea pe care o va avea pasajul, Primăria Sectorului 4 dorește să creeze și un reper arhitectural, îmbinând elementele funcționale cu un design urban și modern.

Cookies