Începe marea bicicleală din Sectorul 4. Staţii de biciclete și o flota de vehicule inteligente de închiriat de la Primărie

14 ian. 2021
88 Afișari
Începe marea bicicleală din Sectorul 4. Staţii de biciclete și o flota de vehicule inteligente de închiriat de la Primărie

Biciclete peste biciclete, după ce un contract important pentru Sectorul 4 a fost atribuit în urma unei licitații. Conform proiectului, Primăria pregătește un sistem alternativ de mobilitate urbană care cuprinde o flotă de biciclete inteligente și 14 stații din care acestea pot fi închiriate de bucureșteni.

Licitație pentru biciclete, mai exact pentru un sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând staţii automate de închiriere a bicicletelor iniţiată de Primăria Sectorului 4 a fost atribuită asocierii Wind Technologies SRL – RAMB Infrastructura, conform unui anunţ publicat pe SICAP.

Ce conține proiectul de biciclete

Este vorba despre un contract pe o perioadă de opt luni, la o valoare de 2.155.680 lei. Valoarea iniţială anunţată de către primărie era estimată la 4.474.800 lei. În cadrul criteriilor de atribuire, componenta financiară a reprezentat 70%, iar experienţa profesională 30%.

Categoriile de sisteme şi echipamente ce se vor avea în vedere în realizarea proiectului se refera la:

– flota de biciclete inteligente cu computer de bord şi modul inteligent de acces;

– staţii inteligente de andocare a flotei de biciclete;

– terminal de închiriere cu modul de plată cu card bancar;

– staţii de depanare pentru reparaţii de urgenţă;

– management integrat;

– implementarea unui portal de acces la informaţii şi la sistemul de închiriere a bicicletelor;

– integrarea sistemului de ticketing cu cel al transportului public.

Totodată, se vor obţine avizele necesare, amenaja şi dota 14 staţii de biciclete pe raza Sectorului 4, acestea fiind prevăzute cu locuri pentru 10 – 20 de biciclete.

Ce spune anunțul Primăriei

„Comisia Europeană prin politicile de coeziune prevede acordarea unei atenţii sporite dezvoltării urbane durabile, inclusiv prin dezvoltarea unor sisteme de transport care respectă mediul, cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi promovarea unei mobilităţi urbane durabile.

Creşterea mobilităţii urbane şi interurbane sunt teme principale ale Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020, astfel, realizarea reţelelor de transport alternativ de piste de biciclete şi sisteme de bike sharing (sistem de transport public cu bicicleta) reprezintă priorităţi de finanţare în exerciţiul în curs al Uniunii Europene.

În acest context a devenit esenţial master planul mobilităţii integrate (PMUD – Planul de Mobilitate Urbana Durabilă) care trebuie să se încadreze în planurile stabilite privind dezvoltarea urbană şi mobilitatea cetăţenilor, bunurilor şi serviciilor şi care conţine soluţii de mobilitate urbană alternativă aşa cum sunt sistemele de bike sharing”, se explica în anunţul Sectorului 4.

În cadrul licitaţiei au fost primite două oferte, dar una a fost declarată neconformă.

Cookies