„Începe Luna Tineretului”, a anunțat Nicușor Dan. Tinerii din București vor putea participa la competiții sportive, un festival de teatru și un târg educațional

01 mai 2023
225 Afișari
„Începe Luna Tineretului”, a anunțat Nicușor Dan. Tinerii din București vor putea participa la competiții sportive, un festival de teatru și un târg educațional
„Începe Luna Tineretului”, a anunțat Nicușor Dan. Tinerii din București vor putea participa la competiții sportive, un festival de teatru și un târg educațional. Foto simbol: Unsplash

„Începe Luna Tineretului!”, iar Primăria Municipiului București lansează șase proiecte dedicate tinerilor din Capitală în luna mai, a anunțat Nicușor Dan. Printre activități se numără competiții sportive, un festival pentru tinerii liceeni care iubesc arta și cultura, dar și un târg educațional.

„Începe Luna Tineretului!”, a anunțat Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, pe pagina de Facebook, începerea Lunii Tineretului. Bucureștenii sunt așteptați să participe la diferite activități dedicate tinerilor.

Unul dintre proiecte este Academia Sportului care vine în sprijinul tinerilor cu o serie de activități și competiții sportive. Programul va începe pe data de 2 mai. Trofeul Bucureștiului va reuni peste 315 echipe formate din elevi ai unităților de învățământ din Capitală din clasele V-VIII și IX-XII.

Elevii vor tranforma Parcul Tineretului într-un teren de joc unde se vor confrunta pentru titlul acestei ediții în cadrul competițiilor de fotbal, volei, handbal, baschet 5×5, 3×3. Acestea vor fi dedicate atât fetelor, cât și băieților.

PROEDUS readuce în acest an ca parte integrată în programul Academia Sportului: Cursuri gratuite de înot, tenis de câmp și dans sportiv și Sesiuni de identificare a abilităților sportive, unde aproximativ 8000 de elevi deja înscriși se vor bucura în regim de gratuitate de dezvoltarea abilităților sportive, a mai precizat edilul Capitalei.

Tinerii iubitori de artă și cultură pot participa la Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureștean în cadrul căruia aceștia își vor arăta talentul. Festivalul se va desfășura în perioada 3-17 mai 2023 și vor participa 17 echipe de teatru din 17 licee din București. Elevii vor interpreta cele mai bune reprezentații realizate în perioada septembrie 2022 – aprilie 2023.

Festivalul este o platformă de lucru prin care fenomenul cultural veritabil să fie cunoscut și adoptat de către generațiile tinere, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală, a explicat Nicușor Dan.

Programul reprezentărilor poate fi găsit AICI.

Târgul Educațional – Vocația Ta va începe pe 5 mai

În perioada 5-12 mai, Târgul Educațional – Vocația Ta își va deschide porțile pentru cei care sunt în căutare de noi oportunități educaționale.

Acesta a ajuns la ediția a XXIV-a și se va desfășura la Biblioteca Națională a României. Târgul le va oferi tinerilor oportunitatea de a-și întâlni viitorii colegi și profesori, de a parcurge programele de studii și de a lua decizii informate pentru carierele lor.

Vei avea ocazia să întâlnești reprezentanți de la cele mai bune universități și instituții de învățământ din București, să afli informații despre burse și programe de studiu și să pui întrebări direct la sursă.

La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai liceelor cu profil dual și al companiilor de top, oferindu-le elevilor bucureșteni șapte zile în care pot descoperi beneficiile sistemului de învățământ dual.

De asemenea, Târgul Ofertă Educațională (TOE) va fi disponibil și virtual, în aceeași perioadă, AICI. Elevii vor putea accesa online oferta educațională a liceelor din București și vor putea face tururi virtuale ale acestora la 360°.

Mai multe informații despre Luna Tineretului și evenimentele din luna mai pot fi accesate AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies