ARHIVA B365

Începe licitaţia pentru extinderea MAGISTRALEI 5 de METROU pe secţiunea Eroilor-Iancului

Lucrările la primul tronson al magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor, sunt în prezent în stadiu avansat, iar termenul de finalizare este jumătatea anului viitor, a declarat săptămâna aceasta directorul tehnic al Metorex, Ionel Oprea, potrivit news.ro.

Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitaţie pentru proiectare secţiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor – Piaţa Iancului. Această procedură va dura şase luni – nouă luni, apoi licitaţia propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcţie de 36 de luni„, a spus Buşe.

Potrivti termenelor înaintate de către ministru, lucrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani.

Este foarte probabil ca în 2021 să avem nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare„, a mai spus ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, a trecut de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni – 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro şi care va fi finanţat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 staţii şi o lungime de 14 kilometri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button