Începe în acest weekend: Târg de mărțișoare în București, la Muzeul Național al Țăranului Român

23 feb. 2023
230 Afișari
Începe în acest weekend: Târg de mărțișoare în București, la Muzeul Național al Țăranului Român
Începe în acest weekend: Târg de mărțișoare în București, la Muzeul Național al Țăranului Român / Sursa foto: Unsplash

Se apropie 1 martie, ziua mărțișorului, și începem să ne punem întrebarea ce facem sau mai bine spus, unde putem găsi un mărțișor potrivit pentru persoana dragă nouă. Muzeul Național al Țăranului Român vine în ajutor organizând un târg de mărțișoare în București.

Târgul de mărțișoare de la Muzeul Național al Țăranului Român

În perioada 25 februarie – 1 martie 2023 la Muzeul Național al Țăranului Român din București se va ține târgul de mărțișoare, unde se pot găsi o multitudine de lucruri speciale realizate manual cu specificul zilei de mărțișor cât și alimente și produse naturale.

De peste 20 de ani, „Târgul Mărțișorului” a fost organizat de Muzeul Național al Țăranului Român pentru a spune și explica povestea din spatele mărțișoarelor cu ajutorul creațiilor tinerilor artiști sau designeri/ arhitecți.

Muzeul Național al Țăranului Român explică scopul târgului printr-o postare publicată pe Facebook:

Târgul a creat de-a lungul timpului pentru publicul bucureștean o ofertă bogată prin unicitatea, inventivitatea și diversitatea mărțișoarelor reușind să schițeze noi forme de mitologie urbană ce folosesc, ca sursă de inspirație, lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității. 

De asemenea, prin organizarea acestui târg de mărțișoare din București sunt susținute mai multe școli, fundații, asociații, organizații care se ocupă cu desfășurarea acțiunilor cu caracter umanitar pentru copiii cu dizabilități și sprijin pentru categoriile mai puțin favorizate.

Pe lângă produsele lucrate manual, târgul mai are o ofertă gastronomică bogată. Se poate găsi acolo turtă dulce, prăjituri de casă  și alte produse de patiserie din Bucovina, Alexandria, Baia Mare și Buzău, Ilfov, ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița, produsele fiind naturale.

Începe în acest weekend

Programul evenimentului:

  • Perioadă: de sâmbătă, 25 februarie până miercuri, 1 martie 2023, între orele 10:00 și 18:00
  • Loc de desfășurare: curtea interioară a MNȚR, Aleea Samurcaș, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea
  • Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi, studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 3 lei.

Biletele pot fi cumpărate și online, de AICI.

Cookies