BAZAR

ÎNCEPE Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL. Ce proiecţii de filme rulează

Cele mai bune producţii cinematografice intrate anul acesta în secţiunea competiţională a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL vor putea fi văzute şi la Bucureşti, în cadrul unei retrospective.

Titlurile din cadrul Competiţiei de Scurtmetraj vor fi proiectate în perioada 2- 6 septembrie la Cinema Elvira Popescu, în timp ce Competiţia integrală de Lungmetraj va putea fi urmărită la Cinema Studio, în zilele de sâmbătă, 5 septembrie, şi duminică, 6 septembrie, informează realitatea.net. 

Filmul „Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, va fi proiectat duminică, 6 septembrie, începând cu ora 20.00, la Cinema Studio, în prezenţa regizorului şi a echipei de producţie.

Peliculele declarate câştigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la festivalul de la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 6 septembrie, începând cu ora 18.30, la Cinema Elvira Popescu: Cel mai bun scurtmetraj străin- „Listen”, regia Hamy Ramezan, Rungano Nyoni şi Cel mai bun scurtmetraj românesc- „Dispozitiv 0068″, regia Radu Bărbulescu, precum şi scurtmetrajul „Nu există-n lumea asta”, în regia Andreei Vălean – câştigător al Premiului Ovidiu Bose Paştină, acordat de Fundaţia Anonimul.

Sâmbătă, 5 septembrie, este seara filmelor HBO. Astfel, la Cinema Elvira Popescu publicul va putea vedea „Chuck Norris vs Communism”, regia Ilinca Călugăreanu, şi „Omul Pasăre”, regia Alexandru Mavrodineanu şi Mihai Grecea.

„La rançon de la gloire”, în regia lui Xavier Beauvois va fi prezentat în cadrul Retrospectivei duminică, 6 septembrie, la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu.

Biletele pentru proiecţii pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Cinematografului Elvira Popescu sau online, la preţul de 15 lei – eventbook.ro/program/elvirepopesco, în timp ce, pentru proiecţiile de la Cinema Studio, biletele sunt disponibile la casa de bilete a cinematografului, la preţul de 10 lei.

Ediţia a 12-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe în perioada 17 – 23 august. Evenimentul este organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button