BAZAR

Începe Festivalul Strada Armenească, o experiență unică. PROGRAMUL complet al evenimentului

Timp de 3 zile, bucureștenii vor putea petrece în stil armenesc, iar participanții se vor putea bucura de numeroase activități, concerte și dansuri, renumitul bazar, precum și de și mai renumitul khorovatz (grătar)! 

Pe scenă vor urca nume precum Mihai Mărgineanu, Irina Rimes, Corina Chiriac, Capriel & Garbis Dedeian, Relu & The Zuralia Orchestra, Grupul Iza și mulți alții. Nu vor lipsi nici dansurile, unde precum Grupul Iza, Ansamblul Vartavar & Hayakaghak, Ansamblul Asteria & Kymata, Ansamblul L’Allodola și mulți alții. 

Bazarul va cuprinde tot felul de bunătățuri, care să împace toate gusturile. De la food trucks, cu diferite delicatese, la bijuterii pentru doamne, haine și porturi tradiționale, picturi pe sticlă și obiecte de ceramică, toate acestea și multe altele așteaptă să fie descoperite în bazar. Nu va lipsi nici tradiționalul atelier de caligrafie, unde cei interesați pot afla mai multe despre unicitatea alfabetului armenesc.

Organizatorii au pregătoit de asemenea mai multe tururi ghidate prin cartierul Armenesc, Catedrala Armenească și Muzeul Dudian, un treasure hunt în zona festivalului pentru a afla mai multe despre toate etniile prezente la eveniment, un escape room prin care participanții vor descoperi povestea ascunsă a școlii armenești din București, ateliere de dansuri și caligrafie, strada de carte și, bineînțeles, deja faimoasa bătaie cu apă, sărbătoare intitulată Vartavar la armeni!

La Festivalul Strada Armenească se alătură și comunitățile evreiești, romă și grecească și, anul acesta, comunitatea italienilor care a pregătit momente deosebite pe scenă. Anul acesta, soprana Armine Khachatryan va susține un concert de muzică religioasă în Catedrală Armenească, incluzând și melodii ale maestrului Komitas.

În timp ce vizitați și explorați festivalul, puteți trece și pe la zona restaurantului, pentru a gusta preparate cu tradiție pentru armeni. Paul Agopian va fi prezent pentru a povesti mai multe despre preparatele armenești și influențele orientale în preparatele caucaziene.

Cei mici nu au fost nici ei uitați, construind o zonă pentru copii unde aceștia vor putea participa la diferite ateliere, spectacole și activități, pentru a-i ține ocupați și fericiți, în timp ce părinții se pot bucura liniștiți de festival. De asemenea, în fiecare dimineață, cei mici sunt așteptați cu diferite piese de teatru. Compania RAMPA este pregătită să ofere și copiilor mai mari sau foarte mari spectacole memorabile la scenă, în a doua parte a zilei.

Programul complet, atât la scenă cât și la festival va fi vizibil încă de la intrarea pe Strada Armenească și va fi pus la dispoziția tuturor participanților. Accesul este gratuit, anunță organizatorii. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button